Dispozitive de descărcare rapidă a sarcinii

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Instalatiile industriale, cum ar fi fabricile de celuloza, hartie si rafinariile, se bazeaza adesea pe generarea la fata locului.
Atunci cand exista un dezechilibru intre sarcina si generarea disponibila din cauza pierderii sursei de generare, frecventa sistemului va scadea, deoarece generatoarele incep sa incetineasca din cauza incarcarii excesive. Pe masura ce frecventa fructuieaza, eficienta generatoarelor este afectata, iar capacitatea de a rula sistemul auxiliar al generatorului poate, de asemenea, sa contribuie la rezolvarea problemei. Scaderea frecventei in sistemele industriale de forta cu cogenerare este mult mai rapida decat in sistemele traditionale de transmisie. Daca sarcina nu este indepartata rapid din sistem, s-ar putea produce un efect cascada, iar intregul sistem ar putea sa se prabuseasca. Sistemul de descarcare rapida a sarcinii(DRS) este o schema de actiune de remediere care, in caz contrar, initiaza eliminarea sarcinilor necesare pentru a mentine echilibrul de incarcare / generare a sistemului, evitand astfel acest colaps.
Arhitectura scalabila
Sistemul de descarcare rapida a sarcinii (DRS) este un sistem alcatuit dintr-un singur controler, unul sau mai multi agregatori (daca exista mai mult de 64 intrari de alimentare si dispozitive de sfarsit a incarcarii), o retea Ethernet si dispozitive IEC61850-8-1 capabile sa asigure o descarcare rapida, inclusiv declansarea intrerupatorului.Scopul DRS este de a restabili echilibrul energetic atunci cand balanta sursa / sarcina este intrerupta. Dispozitivele terminale sunt relee de protectie sau contoare cu suport IEC61850-8-1 GOOSE.
Sistemul DRS este o arhitectura scalabila care se poate extinde deoarece instalatia industriala creste si se schimba. Sistemul cuprinde un controler DRS principal si agregatoare. Un sistem de prezentare generala si arhitectura de comunicatii a DRS este prezentat in figura 1.
Controlerul de descarcare rapida a sarcinii (CDRS) este punctul principal de decizie al sistemului in care sunt efectuate toate calculele si comenzile inteligente. Acesta este un dispozitiv substatie- intarit cu un sistem de operare in timp real, care este foarte fiabil si precis. Controlerul este informat despre fluxurile actuale de putere ale sistemului si despre situatiile neprevazute prin intermediul mesajelor de date primite de la dispozitive terminale, agregatoare sau ambele prin intermediul IEC61850 GOOSE analog / digital. Acesta gestioneaza pana la 32 de sarcini/grupuri de sarcina si 32 de surse/prize si face decizia finala de a descarca sarcina in timp real. Comenzile de descarcare a sarcinii sunt emise prin intermediul mesajelor de la IEC61850 GOOSE catre dispozitivele terminale.
Agregatorul de descarcare rapida a sarcinii (ADRS) este o extensie a CDRS care permite agregarea datelor sarcini si este un concentrator de date de descarcare a sarcinii. Acesta combina datele de sarcini de la dispozitivele terminale si trimite aceste date analog / digital IEC61850 GOOSE la CDRS. Agregatorul sau ADRS nu determina decizii de descarcare a sarcinii.
Fiecare ADRS suporta 64 de dispozitive terminale si pana la 32 de grupuri de sarcina. Prin conectarea agregatorilor intr-o matrice de tip arbore, numarul de sarcini controlate cu aceasta schema poate ajunge la peste 2500. 
Figura 1 -  schema de comunicatii a FLS
Sistemul DRS este extensibil. Adaugarea altui agregator sau ADRS conectat la CDRS extinde sistemul cu 64 de dispozitive terminale suplimentare si pana la 32 de grupuri de sarcini.
Dispozitivele finale trimit unui CDRS sau unui ADRS sase unitati de date intr-un singur mesaj. Nu toate unitatile de date trebuie sa fie utilizate.Mesajele cu unitati de date de intrare sunt trimise direct la CDRS pentru performante optimizate si nu pot fi transportate prin intermediul unui ADRS. Mesajele cu unitati de date de intrare utilizeaza o transmisie rapida. ADRS trimit la CDRS un singur mesaj de date. Comenzile sunt trimise direct catre toate dispozitivele finale prin intermediul retelei Ethernet.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dispozitive de descarcare rapida a sarcinii..docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1.C. Wester and M. Adamiak, "Practical Applications of
Ethernet in Substations and Industrial Facilities", IEEE
Pulp and Paper Industry Conference, June 2011.
2.C. Wester and M. Adamiak, "Practical Applications of
Peer-to-Peer Messaging in Industrial Facilities", IEEE
Pulp and Paper Industry Conference, June 2012.
3. C90Plus Automation Logic Controller Instruction Manual,
GE Publication GEK-113466.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!