Diagnosticarea, testarea și întreținerea PC-ului

Extras din referat Cum descarc?

Pentru PC-uri, sunt disponibile mai multe programe de diagnosticare. Unele functii de diagnosticare sunt integrate in hardware-ul PC-ului sau in dispozitive periferice, ca placile de extensie, in timp ce altele iau forma utilitarelor din sistemul de operare sau a unor produse software separete. 
-POST : Autotestul la punerea sub tensiune se executa ori de cate ori PC-ul este pornit. 
Testele POST furnizeaza, de obicei, trei tipuri de mesaje de iesire: coduri audio, mesaje text pe ecran si coduri numerice hexazecimale, transmise catre un port de I/O.
Erorile POST pot fi semnalizate in urmatoarele trei moduri :
-Coduri audio.Se aud prin intermediul difuzorului atasat placii de baza
-Coduri pentru pasul testului POST.Coduri hexazecimale pentru pasul testului, trimise la o adresa de port I/O.Pentru a vedea aceste coduri, este necesara o placa speciala, introdusa intr-un slot ISA sau PCI.
-Mesaje pe ecran :Mesaje de eroare afisate pe ecran dupa ce adaptorul video a fost initializat.
Spre deosebire de suportul de disc IDE, care este inglobat in sistemul BIOS al fiecarui PC, SCSI este o tehnologie complementara, iar majoritatea adaptoarelor SCSI contin propriul lor sistem BIOS, care permite incarcarea sistemului de operare de pe un hard disc SCSI. In unele cazuri, sistemul SCSI BIOS contine si un software de configurare a diverselor caracteristici ale adaptoarelor, precum si un software de diagnosticare.
Ca si in cazul adaptoarelor SCSI, multe adaptoare de retea sunt schipate cu propriile lor programe de diagnosticare, concepute pentru a testa functiile lor specifice. De exemplu, programul EZSTART, livrat impreuna cu toate placile de retea SMC, contine doua moduri de testare a adaptorului. Modul Basic (fundamental) executa urmatoarele teste intense asupra adaptorului SMC8000:
-testul controllerului interfetei de magistrala
-testul LAN Address ROM 
-testul controllerului interfetei de retea 
-testul memoriei RAM
-testul momeriei ROM
-generarea intreruperilor
-testul in bucla


Fisiere in arhiva (1):

  • Diagnosticarea, Testarea si Intretinerea PC-ului.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!