Comandarea unui Motor de Curent Continuu cu PLC

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins
1.Introducere 2
2.Configuratia hadware a sistemului 5
3.Alegerea motorului 5
4.Programarea sistemului 7
5.Aplicatii si concluzii 9


Extras din referat Cum descarc?

1.Introducere
Obiectivele lucrarii
Se cere implementarea unei structuri hardware dar si software(programare PLC) care are rolul de a controla sensul unui motor de curent continuu folosit in antrenarea/miscarea unei benzi, unui sistem sau proces de automatizare
Motorul utilizat este un motor de current continuu cu magneti permanent.Programarea este realizata cu un automat programabil de tip Moeller PLC.
Conspiratii teoretice PLC
Echipamentele cu logica programata (ELP) sau automatele programabile (AP) sau programmable logic controllers (PLC) sunt echipamente destinate conducerii automate a proceselor industriale. 
Un automat programabil poate fi definit ca un sistem specializat destinat pentru tratarea problemelor de logica secventiala si combinationala, simuland structurile logice de comanda printr-o configuratie elastica, programabila.
Prin conceptia sa, un automat programabil este adaptabil pentru functionarea in mediul industrial, poate opera intr-o plaja larga de temperatura si umiditate, este usor adaptabil la interfatarea cu orice proces si nu ridica probleme deosebite privind formarea personalului de deservire datorita facilitatilor de programare oferite. Toate aceste caracteristici, la care se mai pot adauga robustetea generala a echipamentului si pretul de cost relativ redus, fac ca automatele programabile sa constituie o pondere importanta in sistemele de conducere a sistemelor de automatizare industriale. Aceste echipamente s-au impus intr-o gama tot mai larga de aplicatii, datorita simplitatii programarii, accesibilitatii si fiabilitatii ridicate in exploatare.
Utilizarea logicii programate constituie o modalitate calitativ superioara de realizare a echipamentelor de comanda. In cazul ELP functiile care trebuie executate si succesiunea acestora sunt stabilite de programul inscris in memoria program. Se asigura o flexibilitate deosebita dispozitivelor de comanda, permitand usoare modificari si dezvoltari ulterioare. Daca in cazul logicii cablate orice modificare in functionarea echipamentului de comanda implica realizarea unui nou cablaj, unor noi legaturi intre elemente, in cazul ELP modificarea consta in simpla inserare a unor alte expresii algebrice in memoria program, fara a fi necesare modificari in cablajul initial, realizandu-se astfel economii insemnate de timp si de manopera. Totodata, aceasta facilitate a ELP permite tipizarea interfetelor de intrare si iesire si a unitatii centrale, personalizarea unei scheme de comanda facandu-se prin programul implementat. Acest aspect conduce si la regandirea si optimizarea ciclului de proiectare al unui echipament de comanda. Ciclul clasic: conceperea schemei, realizarea cablajului (verificarea functionarii, refacerea schemei, etc., se modifica in sensul ca se implementeaza programul in memorie cu echipamentul de programare, se vizualizeaza pe monitor si se verifica prin folosirea unor programe de monitorizare si auto-testare. Eventualele modificari la punerea in functiune a instalatiei se fac prin echipamentul de programare fara a afecta cablajul realizat, eficienta activitatii de proiectare si implementare crescand considerabil. ELP se remarca si prin reducerea numarului de componente (cu pana la 80% comparativ cu schemele de automatizare cu relee), cresterea fiabilitatii si reducerea importanta a consumului de energie electrica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comandarea unui Motor de Curent Continu cu PLC.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!