Aparate de Masurat Amplasate la Bordul unui Automobil

Extras din referat Cum descarc?

MANOMETRUL
Este un instrument pentru masurarea presiunii unui fluid (de exemplu ulei, lichid hidraulic, aer, etc.) 
Exista mai multe feluri de manometre: 
- manometrul cu element elastic, in care presiunea de masurat produce deformarea unui element elastic (o membrana, un burduf, un tub curbat etc.). Deformarea este amplificata de un mecanism simplu si transmisa unui ac indicator.
- manometrul cu lichid, in care presiunea de masurat compenseaza greutatea unei coloane de lichid cu tensiune mica de vapori( mercur sau apa). Cel mai adesea manometrul cu lichid este format dintr-un tub de sticla in forma de U; din diferenta inaltimii celor doua coloane de lichid se poate deduce valoarea presiunii de masurat.
- manometrul cu termocuplu, bazat pe dependenta de presiune a conductivitatii termice a gazelor. Este utilizat pentru masurarea vidului.
- manometrul de ionizare, bazat pe dependenta de presiune a intensitatii curentului unei descarcari electrice intr-un gaz. Se foloseste pentru masurarea vidului inaintat.
- manometrul diferential, pentru masurarea diferentei de presiune intre doua puncte ale unui fluid.
- manometrul de fund pentru determinarea presiunii la fundul gaurilor de sonda sau la o adancime oarecare a acestora. 
- manometrul metalic este alcatuit dintr-un tub metalic, curbat, care se deformeaza sub presiunea gazului din recipient, antrenand un ac indicator.
DEBIMETRUL 
Este un instrument ce masoara debitul total sau partial de combustibil.
LITROMETRUL 
Este un aparat de bord ce masoara rezerva de combustibil si semnalizeaza optic sau acustic rezerva critica.
Clasificare
- mecanice (hidrostatice sau cu flotor plutitor)
- electromagnetice (cu transmisie electrica la distanta)
- electrice (capacitive).
Cele mai raspandite litrometre sunt cele cu plutitor cu transmisie electrica la distanta si cele capacitive. Litrometrele hidrostatice sunt mai rar folosite. Principiul de functionare al acestora consta in masurarea diferentei dintre presiunea lichidului pe fundul rezervorului si presiunea in rezervor deasupra suprafetei combustibilului. 
Litrometrul cu plutitor 
1.Destinatie
Masoara cantitatea de combustibil functie de nivelul combustibilului din rezervor. Acest tip de litrometru furnizeaza informatii exacte numai in zbor orizontal si neaccelerat. 
2.Compunere
Din: - transmitator cu plutitor (asigura transformarea nivelului combustibilului in semnal electric proportional cu cantitatea de combustibil din rezervor).
- indicator (primeste semnal electric de la transmitator si afiseaza cantitatea de combustibil din rezervor, in litri, pe o scala gradata).
- conductori de legatura (asigura legaturile electrice dintre transmitator, sursa de curent continuu, indicator si becul de semnalizare).
- bec de semnalizare a rezervei critice. 
3. Transmitatorul
Se compune dintr-un plutitor de forma paralelipipedica, confectionat din tabla de aluminiu, inox sau dintr-un material care nu intra in reactie cu benzina. Ultima varianta este mai avantajoasa deoarece elimina pericolul umplerii acestuia cu combustibil.
Plutitorul urmareste in permanenta nivelul combustibilului care este proportional cu cantitatea de benzina existenta in rezervor. Miscarea plutitorului, printr-un sistem de tije, se transmite la cursorul unui potentiometru alimentat in curent continuu. Cursorul actioneaza si un micro-intrerupator in momentul in care nivelul combustibilului corespunde rezervei critice. Acesta este dispus in circuitul becului de semnalizare


Fisiere in arhiva (1):

  • Aparate de Masurat Amplasate la Bordul unui Automobil.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!