Analiza Schemelor Constructive ale Motoarelor Asincrone Monofazate

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Economia de piata bazata pe principii de concurenta inainteaza spre solutionare probleme legate de industria republicii.

Industria, nivelul ei de dezvoltare in noile conditii va determina calea de iesire din criza economica.

Republica pana in prezent dispune de un potential economic si tehnico-stiintific in domeniul electrotehnicii. La intreprinderile Moldovahidromas, Electromas, Electromasina, Electropompa, Hidrotehnica sau produs si continue sa produca electropompe actionate de motoare asincrone submersibile, hermetizate, motoare asincrone monofazate destinate pentru masini si mecanisme de uz casnic, generatoare sincrone pentru surse electrice autonome mobile s.a.

Rolul de baza in reconditionarea tehnica a economiei apartine mijloacelor electrice de automatizare a proceselor tehnologice. Mijlocul de importanta majora in realizarea automatizarii proceselor tehnologice il ocupa actionarile electrice.

Motorul asincron este elementul principal de transformare a energiei electrice in energie mecanica in actionarile electrice. Datorita caracteristicilor electromecanice al functionarii in complex cu diverse mecanisme, aceste motoare au cucerit prioritatea in raport cu alte masini.

Motoarele asincrone au constructie simpla, sunt necostisitoare, fiabile si nu cer un personal de deservire de pregatire speciala. Motoarele asincrone ocupa aproximativ (80-90)% din parcul masinilor electrice produse pe plan mondial.

Numarul mare de masini asincrone confectionate de putere mica, pana la 500 W se explica prin faptul ca aceste masini sunt folosite in cele mai diverse domenii pentru antrenarea strungurilor mici, pompelor, ventilatoarelor, sunt folosite in frigidere, masinile de spalat, uscatorii casnice, in sistemele de reglare automata s.a.

O deosebita utilizare au masinile asincrone monofazate cu rotorul in scurtcircuit, deoarece acestea pot fi conectate la o singura faza care este prezenta in orice casa sau gospodarie.

Motoarele indicate au anumite prioritati printre care cele mai importante se refera la constructia simpla si deservirea comoda, la tehnologia ieftina de confectionare, la vibratiile si zgomotul redus si prin urmare fiabilitatea ridicata.

Aceste motoare au caracteristici de reglare nesatisfacatoare si in acest sens ele sunt depasite de masinile de curent continuu. Insa dezvoltarea electronicii de putere si aparitia unor metode artificiale de reglare a vitezei cu ajutorul unor convertizoare comandate reglabile, intr-un diapazon vast de reglare a frecventei, aceste motoare se apropie esential dupa caracteristicile de viteza de motoarele de curent continuu. Si totusi aceasta metoda de reglare este costisitoare si greu de implementat fiind necesara pentru fiecare motor aparte.

Numarul motoarelor asincrone monofazate, utilizate in diverse ramuri ale economiei nationale, creste odata cu intensificarea si automatizarea proceselor tehnologice care cer puteri mici.

In acest scop, este necesar de a solutiona problema pornirii si reglarii vitezei unghiulare a motoarelor monofazate, utilizand scheme constructive necostisitoare.

Unul din dezavantajele motoarelor monofazate este prezenta elementului de defazaj (condensator), pentru asigurarea pornirii lor.

In lucrare se face o analiza a diferitor scheme constructive de pornire a motoarelor monofazate. Pentru majorarea cuplului

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Schemelor Constructive ale Motoarelor Asincrone Monofazate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
7 380 cuvinte
Nr caractere:
40 753 caractere
Marime:
1.48MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electrotehnică
Tag-uri:
motoare, scheme, mecanica
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Profesorului:
Marcel Burduniuc
Sus!