Voltmetru Electronic Realizat cu C.I. MMP190

Extras din referat Cum descarc?

Sa se realizeze un voltmetru electronic.
Am folosit C.I. MMP 190. Voltmetrul masoara tensiuni in intervalul +5V ~ -5V
C.I. MMP 190 e un circuit ce integreaza o logica de multimetru digital , realizat in tehnologie PMOS . Contine doua oscilatoare interne (unul pentru numarator , celalalt pentru multiplexarea iesirilor ), un numarator BCD pe patru decade , un multiplexor de iesire pentru afisaj de 3 si  3/4  cifre si o logica de conversie A/D cu dubla panta si comanda de autoscalare .
Lucrand cu 3 si  3/4  digiti , numarul maxim afisat este 6000 . La depasirea capatului superior de scala se afiseaza intermitent valoarea 6000 .
Proprietatea de autoscalare nu se foloseste in acest proiect , iar pinii 6,7,8,10,11 nu vor fi utilizati .
Masurarea tensiunilor se face in trei faze , conectand tensiunea de masurat la intrearea c1 al montajului .
Faza I :
Ciclul de masura incepe din pozitia 7000 a numaratorului . In acest moment S1 trece in HIGHT comutand tensiunea de intrare pe intrarea integratorului pana ce numaratorul ajunge la pozitia 0000.
Cand numaratorul comuta 9999/0000 , nuvelul intrarii K (generat de comparator ) e memorat .
Faza II :
In functie de starea comparatorului (semnalul K) , se activeaza unul din semnalele S2 (daca tensiunea de intrare a fost pozitiva) sau S4 (daca tensiunea de intrare a fost negativa) , aducand pe intrarea integratorului referinta de polaritate opusa tensiunii de intrare . Cu aceasta intrare , iesirea integratorului se apropie de 0V , pana se atinge pragul comparatorului , iar semnalul de pe intrarea K va comuta . Aceasta activeaza semnalul S3 . Numarul de impulsuri de numarare generate intre 0000 si X e proportional cu tensiunea de intrare . Tranzitia L/H a lui S3 incarca valoarea X in memoria display .


Fisiere in arhiva (1):

  • Voltmetru Electronic Realizat cu C.I. MMP190.DOC

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!