Totul Despre Antene

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Undele de radio sunt unde de energie similare cu undele luminoase. De fapt semnalele radio calatoresc prin aer cu viteza luminii.Ca sa intelegi cum merge o antena , trebuie pentru inceput sa pricepi cum apare unda radio. Unda radio poate fi vizualizata ca o sinusoida ( in figura 1).

Distanta pe care o parcurge unda pina executa o sinusoida complecta se numeste lungime de unda a semnalului. Un semnal de CB parcurge o distanta de 11 m pe perioada unei sinusoide. In figura doi , putem vedea pozitionare a frecventelor de CB in raport cu impartirea spectrului radio .

Figura 1 - Diagrama unei unde radio ce calatoreste prin spatiu. Putem vizualiza astfel distanta pe care unda o parcurge pe durata unui ciclu. Aceasta este de 11m. De aceea , banda de CB se mai numeste si banda de 11 m.

Figura 2 - O diagrama pentru a arata relatia dintre banda de cb si alte frecvente. Incepand cu 50/60 de Hz in stinga , unde lungi LW, unde medii , unde scurte...CB banda de 27MHz,ultrascurte, microunde pina la frecventele vizibile-lumina. Cu cit lungimea de unda este mai mare cu atit frecventa este mai mica.

Cum lucreaza antenele in general

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Totul Despre Antene.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 220 cuvinte
Nr caractere:
16 253 caractere
Marime:
626.55KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electronică
Tag-uri:
unde, semnale, antene
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!