Tehnologii Moderne de Trasare Color - Plotter-E Laser-Led

Extras din referat Cum descarc?

Definitie:
Plotter-ul este un dispozitiv de inregistrare a informatiilor grafice pe hartie, folosind un cap de trasare. Datele provenite de la calculator , reprezentand informatia relativa la deplasarea capului, sunt aplicate elementelor de comanda pentru deplasarea corespunzatoare a capului de trasare Plotter-ul este de fapt o imprimanta grafica foarte precisa.diferenta esentiala fata de o imprimanta clasica este ca se poate reveni asupra desenului. O alta diferenta este ca pot desena o linie dreapta fata de imprimantele conventionale care simuleaza o linie prin alaturarea mai multor puncte. Ploterele multicolore folosesc mai multe "stilouri", cate unu pentru fiecare culoare
Schema Bloc:
Date generale:
Imprimantele de birou sunt folosite pentru a printa fisierele dintr-un computer. Unle fisiere necesita un tip special de imprimante numite plotter. Imprimantele cu format wide sunt ideale pentru lucrari cum ar fi schite de arhitectura, postere sau planuri ingineresti.
Imprimantele plotter utilizeaza "stilouri" pentru a crea rezolutii inalte, vectori grafici pe hartie sau alte suprafete. De asemenea acestea pot printa monocom sau color.
Clasificare:
Plotter-ele sunt de mai multe feluri: - cu "stilou"
- cu jet de cerneala
- cu laser
- termice
De asemenea variaza dupa marime, viteza si calitatea printarii si vine cu diferite caracteristicii cum ar fi scanner sau cutter.
Plotter-ele cu "stilou" printeaza miscand un "stilou" sau un alt dispozitiv dealungul suprafetei unei bucati de hartie. Acestea pot desena linii artistice complexe , incluzand text, dar la o viteza scazuta datorita miscarii mecanice a stiloului. Ele sunt deseori incapabile de a crea efficient o regiune de culoare , dar pot inchide o arie desenad un numar mare de linii rectangulare inchise.
In mod traditional, imprimantele sunt in primul rand pentru imprimare de text. Acest lucru face destul de usor de controlat, pur si simplu trimiterea de text la imprimanta este de obicei, de ajuns pentru a genera o pagina de iesire. Acest lucru nu se aplica in cazul unui plotter, unde un numar de limbi de control al imprimantei au fost create pentru a trimite comenzi mai detaliate, cum ar fi: "ridica stiloul-ul de pe hartie", "aseaza stiloul pe hartie", sau "trage o linie de aici pana aici ". Limbile de control bazate pe ASCII le plotter-elor sunt Hewlett-Packard HPGL2 sau Houston Acte DMPL cu comenzi, cum ar fi "PA 3000, 2000; PD".
Programatorii folosind FORTRAN sau BASIC, in general, nu le-au program in mod direct ci au folosit pachetele de software, cum ar fi biblioteca CalComp, sau un dispozitiv independent de grafice de pachete, cum ar fi bibliotecile Hewlett-Packard AGL sau extensii de baza sau pachete de high end, cum ar fi DISSPLA. Acestea ar stabili scalarea factorilor din coordonatele lumii in coordonatele aparatului , precum si traducerea la comenzile de nivel scazut ale dispozitiv-ului. 
Plotter-ele mai vechi functionau prin plasarea hartiei peste o rola care o misca inainte si inapoi intr-o miscare in forma de X, in timp ce stiloul se misca inainte si inapoi in forma de Y. O alta abordare implica folosirea stilourilor cu toc pentru trasarea paragrafelor si conducerea masinilor cu motoare controlate de computer. Acestea aveau dezavantajul de a se misca lent, si deasemenea era necesar un spatiu al podelei egal cu cel al foii de hartie. O modificare ulterioara a fost adaugarea unei scoabe controlate electric pentru a tine stilourile, fapt care permitea schimbarea stilourilor sa fie schimbate si astfel se puteau crea imagini in mai multe culori.
Hewlett Packard si Tektronix au creat platforma desk-size plotter in anul 1970. In 1980, micul si usorul Hp 7470 foloseste inovativul mecanism "grit wheel" care misca doar hartia. Aceste plottere mai mici "de uz caznic" au devenit populare pentru grafica business, dar viteza lor scazuta indica faptul ca nu pot fi folosite pentru scopuri de printare zilnica si alta imprimanta conventionala este necesara pentru aceste joburi. O categorie introdusa de Hewlett Packard's MultiPlot pentru HP 2647 a fost "word chart" care foloseste plotter-ul sa traseze litere mari pe o hartie transparenta. Acesta a fost predecesorul modernului Powerpoint chart. Cu disponibilitatea pe scara larga a imprimantelor laser si cerneala de mare rezolutie, memoria ieftina si calculatoare suficient de rapide sa randeze imaginile color, plotter-ele cu stilou aveau totul dar au disparut.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologii Moderne de Trasare Color - Plotter-E Laser-Led.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!