TACAE - Invertor de modulație a lățimii pulsului cu o singură fază (Single-Phase PWM Inverter)

Extras din referat Cum descarc?

Generalitati
Infrastructurile existente ale sistemelor electrice sunt inca dominate de curentul alternativ (AC) care istoric a fost mai convenabil decat curentul continuu (DC) pentru transmiterea energiei electrice pe distante lungi. Si cea mai mare parte a surselor DC, cum ar fi panourile solare, celula de combustibil si turbinele eoliene trebuie sa fie transformate in curent alternativ, in special pentru aplicatiile conectate la retea. Invertorul DC-AC, ca o interfata prietenoasa intre sursa de curent continuu si sarcina AC, ar trebui sa functioneze cu o buna stare de echilibru si performante dinamice fara a avea un efect de deteriorare pe analiza generala a stabilitatii . Prin urmare, nu numai optimizarea circuitelor, dar si problemele de stabilitate si dinamica a imbunatatirii performantelor invertorului au fost realizate atent de catre cercetatori si industrie.
Inca din anii 1970, SSA(State-Space-Average) si CA(Circuit - Average) au avut 
abordari comune pentru modelarea si analiza convertoarelor electronice de putere. Din punct de vedere matematic , metoda SSA propusa initial pentru controlul PWM al convertorului 
DC / DC neizolat, a fost dezvoltata si acceptata pentru tipologia de convertor DC / DC neizolat si izolat( circuit de corectie a factorului de putere cu amplificare monofazica), cat si pentru convertorul DC / DC bidirectional. Metoda CA ,la fel ca modelul PWM Switch , este mai potrivita pentru circuit si pentru sistemul de simulare bazat in medie pe o forma de unda intuitiva, chiar si fara un model matematic . Cu toate acestea, este dificil de modelat cu exactitate si de obtinut o anumita perspectiva asupra dinamici unui invertor monofazic.Diferit fata de convertoarele DC/DC SI AC/DC ,iesirea unui invertorului variaza in mod constant in timp,rezultand ca metoda de condensare SSA nu poate fi aplicata din cauza existentei punctului de operare al curentului continuu.
Motivul acestei lucrari este de a dezvolta un sistem model unic pentru orice tip de converotare DC / DC, AC / DC, DC / AC. Bazat pe modelul PWM Switch, aceasta lucrare
a propus o metodologie generalizata de modelare, simulare si evaluare pentru invertorul monofazic. Algoritmul si metodologia sunt prezentate si verificate in timp in diferite domenii,
in cazul in care un invertor in punte dubla si inverter H-Bridge sunt luate ca exemple. 
ALGORITMUL SI METODOLOGIA MODELARII
Un sistem de invertor in doua trepte de 1000W este construit in SABER ca banc de incercare, incluzand un convertor Push-Forward (PPF) si un invertor dual Buck cu jumatate de punte (HBDBI) . PPF-ul frontal este un convertor de tip Buck izolat, care poate fi considerat un convertor activ . In mod similar, HBDBI in aval este combinat cu doua circuite de Buck.
Pentru a simplifica analiza, se presupune ca curentul inductor al invertorului functioneaza in modul curent continuu (CCM). Pentru cele mai multe cazuri, ipoteza CCM este valabila datorita modului de curent discontinuu care apare numai la zona de trecere zero.


Fisiere in arhiva (1):

  • TACAE - Invertor de modulatie a latimii pulsului cu o singura faza (Single-Phase PWM Inverter).docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!