Studiul materialelor electrotehnice utilizate in constructia infasurarilor rotorice ale masinii asincrone cu rotorul in scurtcircuit

Extras din referat Cum descarc?

Industria electrotehnica foloseste un numar mare de diferite metale si aliaje precum: oteluri pentru constructii, fonta si metale neferoase turnate si materiale cu intrebuintari speciale. 
Aceste materiale cu intrebuintari speciale, numite si materiale electrotehnice, au un rol important in functisinilor, aparatelor si instalatiilor electrice, la construirea liniilor de transport de energie electrica, datorita comportarii lor fata de curentul electric si de fluxul magnetic.
Un circuit electric, format dintr-o sursa de tensiune electrica care alimenteaza prin niste cabluri de rezistor R si un electromagnet M, foloseste mai multe tipuri de materiale electrotehnice, astfel:
-cablurile sunt materiale conductoare, a caror proprietate principala consta in a conduce bine curentul electric;
-rezistorul este executat dintr-un suport care nu conduce curentul electric,adica este electroizolant, pe care se bobineaza un material care permite trecerea curentului electric, dar opune o anumita rezistenta;
-electromagnetul este executat dintr-o bobina, realizata dintr-un material conducator de curent si un miez metalic prin care se concentreaza liniile de campale fluxului magnetic creat de curentul din bobinaj.
Datorita acestui flux magnetic,miezul atrage armatura mobila.
Materialele electrotehnice se clasifica din punct de vedere electric in: 
-conductoare
-semiconductoare
-electroizolante
Aceasta impartire are la baza criteriul comportarii lor fata de trecerea curentului electric. Marimea care caracterizeaza aceasta proprietate se numeste rezistivitate electrica.
Ea se exprima in S.I. in *m, iar in practica * .
Marimea inversa rezistivitatii se numeste conductivitate electrica.
Rezistivitatea conductoarelor are valori cuprinse intre si , *m, a materialelor electroizolante este foarte mare , .... *m; iar a materialelor semiconductoare este cuprinsa intre a conductoarelor si izolatoarelor.
Materialele conductoare avand rezistivitatea mica, au conductibilitatea electrica mare, pe cand izolatoarele avand rezistivitatea foarte mare au conductibilitatea electrica practic nula.
Materialele conductoare sunt materialele pieselor care au proprietatea de a conduce curentul la instalatiile electrice, ca: vinele cablurilor si ale conductoarelor izolate, conductoarele neizolate ale liniilor aeriene, infasurarile masinilor si aparatelor electrice, contactele intrerupatoarelor, prizelor si comutatoarelor etc.
In categoria materialelor conductoare intra metalele si aliajele lor, electrolitii, gazele si vaporii ionizati.
Materialele electroizolante sunt materialele care au proprietatea de a nu conduce curentul si de a forma o izolatie electrica imprejurul pieselor conducatoare de curent(izolatiile cablurilor, conductoarelor de bobinaj); ele sunt folosite si ca suport al pieselor din materiale conductoare (placi de borne, socluri), pentru a separa electric piesele aflate la potential electric diferit.
Sortimentul de materiale electroizolante folosite in industria electrotehnica este foarte variat. Se pot aminti: portelanul, materialele fibroase, cauciucul, materialele plastice, peliculele de lac ,uleiul de transformator, uleiul de cablu, aerul etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul materialelor electrotehnice utilizate in constructia infasurarilor rotorice ale masinii asincrone cu rotorul in scurtcircuit.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!