Studiu Asupra Retelei HFC

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS
I. Despre UPC 2
II. Reteaua HFC 4
II.1. Consideratii generale si modul de functionare a unei retele HFC 4
II.2. Transportul informatiei intr-o retea HFC 6
II.3. Avantaje si dezavantaje ale implementarii unei retele HFC 7
III. DOCSIS 9
III.1. Consideratii generale si modul de functionare a standardului DOCSIS 9
III.2. Variante regionale ale DOCSIS 11
III.3. DOCSIS 3.0 12
IV. Segmentarea Nodurilor 13
IV.1. Consideratii generale privind Node Segmentation 13
IV.2. Prezentarea metodei generale de Node Segmentation 14
IV.3. Wavelenght Division Multiplexing (WDM) 15
IV.3.1 Broad WDM pentru Node Segmentation 16
IV.3.2 Coarse WDM pentru Node Segmentation 17
IV.3.3 Dense WDM pentru Node Segmentation 18
V. Viitorul retelei HFC 21
V.1. DOCSIS 3.1 21
V.2. Solutia Fiber-Deep 22
V.3. Radio frequency over glass 23
V.3.1 Avantaje ale utilizarii RFoG 23
Bibliografie 25


Extras din referat Cum descarc?

I. Despre UPC
UPC este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din tara noastra si ofera servicii de televiziune prin cablu si prin satelit , internet de mare viteza si telefonie fixa digitala.
UPC Romania investeste in mod constant in modernizarea retelelor pentru a oferi produse si servicii de calitate si pentru a lansa noi produse pentru clienti. Toti acestia pot beneficia de toate cele trei servicii oferite de UPC - televiziune , internet si telefonie. Principalele avantaje ale UPC sunt: televiziunea digitala , 132 canale TV care inseamna cea mai larga oferta de programe de televiziune , DVR-ul , HD-ul , cele mai bune tarife la convorbirile telefonice internationale.
De cand a intrat pe piata romaneasca , in 1992 , compania a investit aproape un miliard de euro , devenind astfel cea mai mare investitie americana directa din tara. In anul 2008 , investitiile in dezvoltarea companiei s-au ridicat la suma de 40 de milioane de euro , in anul 2009 la 50 de milioane de euro , iar pentru anul 2010 , au fost planificate investitii de 120 milioane de lei.
UPC Romania este afiliata la UPC Broadband , divizia europeana a grupului Liberty Global , Inc. , cea mai mare companie de comunicatii prin cablu din lume. UPC Broadband ofera servicii de televiziune , internet de mare viteza si telefonie pentru 13,6 milioane de clienti din 10 tari europene: Ungaria , Austria , Cehia , Slovacia , Polonia , Irlanda , Olanda , Elvetia , Germania si Romania. Potrivit viziunii companiei , aceasta lume , fascinanta , dar uneori prea complexa , trebuie sa fie deschisa tuturor. Cei 10.000 de angajati UPC din Europa dau viata viziunii companiei prin simplitatea si caldura umana care se regasesc in fiecare din actiunile lor.
Cine este Liberty Global, Inc.?
Liberty Global, Inc. este liderul industriei mondiale de comunicatii prin cablu, cu operatiuni in 13 tari. Ii conectam pe oameni cu lumea digitala si le oferim posibilitatea de a descoperi si experimenta posibilitati nelimitate. 
Serviciile noastre de televiziune , internet in banda larga si telefonie sunt furnizate prin intermediul unor retele de generatie urmatoare si prin platforme inovatoare de tehnologie care conecteaza 20 de milioane de clienti. La 31 decembrie 2012 , acestia aveau 35 de milioane de abonamente.
Brandurile Liberty Global includ UPC , Unitymedia , KabelBW , Telenet si VTR. Operatiunile noastre includ totodata si Chellomedia , divizia de continut , UPC Business , divizia de servicii pentru companii si Liberty Global Ventures, fondul nostru de investitii. 
Simplitate intr-o lume complexa
Este expresia noului nostru mod de a gandi si se bazeaza pe intelegerea faptului ca , pentru marea majoritate a oamenilor , tehnologia din timpurile noastre este fascinanta si plina de oportunitati , dar cel mai adesea coplesitoare - prin ritmul sau ametitor , prin varietatea optiunilor , prin terminologia sofisticata.
Ceea ce noi ne propunem este sa privim lucrurile din perspectiva umana si sa aducem simplitate in aceasta lume complexa. Avem convingerea ca la UPC exista un loc pentru fiecare si putem face produsele , serviciile si comunicarea noastra usor de inteles si de asimilat pentru toata lumea. Pornim la drum in aceasta calatorie fiind constienti ca avem un drum lung de parcus, dar avand certitudinea ca am facut deja primii pasi in directia potrivita.
II. Reteaua HFC
II.1 Consideratii generale si modul de functionare a unei retele HFC
Reteaua HFC ( Hybrid Fiber Coax Network) este o tehnologie a telecomunicatiilor in care fibra optica si cablul coaxial sunt utilizate pe diferite portiuni ale retelei , pentru a transporta continut in broadband ( cum ar fi transportul de stream-uri video , date , precum si voce ) , unde notiunea de broadband defineste o latime de banda larga , ceea ce implica viteze mari la download si upload. 
Utilizand reteaua HFC , o companie locala de CATV ( Cable Television , Community Antenna Television ) instaleaza fibra optica pornind de la headend ( centru de distributie ) , pentru a deservi nodurile situate in apropierea utilizatorilor business sau rezidentiali si de la aceste noduri se trece la utilizarea cablului coaxial pana in locuinta clientului. In continuare voi prezenta modul in care functioneaza o retea HFC , dupa cum se poate vedea si in reprezentarea de mai jos :


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu Asupra Retelei HFC.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://searchnetworking.techtarget.com/definition/hybrid-fiber-coaxial-network
http://en.wikipedia.org/wiki/Hybrid_fibre-coaxial
http://moto.arrisi.com/staticfiles/VideoSolutions/_Documents/static%20files/WDM%20CWDM%20DWDM%20Segmentation%20Primer.pdf
http://stopthecap.com/2012/10/04/docsis-3-1-in-development-up-to-102gbps-service-possible-for-cable-broadband/
http://www.lightreading.com/document.asp?doc_id=699136
http://www.aurora.com/site/solutions.an?li=s-res-fd
http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_frequency_over_glass


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!