Sisteme de Reglare Automata

Extras din referat Cum descarc?

Prin automatizarea proceselor de productie se urmareste eliminarea interventiei directe a omului in aceste procese, asigurandu-se desfasurarea lor in conformitate cu anumite cerinte impuse, fara interventia operatorului.
Principalele avantaje ale automatizarii constau in:
-cresterea productivitatii muncii
-imbunatatirea calitatii muncii
-reducerea efortului intellectual depus de oameni in cadrul procesului de productie
In structura oricarei instalatii automatizate se disting:
-instalatia tehnologica 
-dispozitivul de automatizare
Instalatia tehnologica cuprinde ansamblul utilajelor in care se desfasoara procesul tehnlogic iar dispozitivul de automatizare reprezinta totalitatea elementelor care asigura automatizarea instalatiei tehnologice. Instalatia tehnologica impreuna cu dispozitivul de automatizare formeaza sistemul automat. Cele mai simple sisteme automate sunt sistemele de comanda automata.
Principalul avantaj al sistemelor de reglare fata de sistemele de comanda automata consta in faptul ca influenta perturbatiilor asupra marimii de iesire este mult redusa. Astfel sa presupunem ca din cauza unor perturbatii, turatia motorului creste peste valoarea dorita. Tensiunea creste, iar diferenta dintre tensiunea data de potentiometru si tensiunea data de tahogenerator va scadea. In consecinta, tensiunea de la iesirea amplificatorului se va micsora determinand micsorarea tensiunii de alimentare a motorului si in final a turatiei lui.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme de Reglare Automata.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!