Senzori de Pozitie

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins
I. Introducere
II. Consideratii teoretice
II.1.Senzori de pozitie
II.2.Trackerele
II.3.Localizarea eficienta
II.4.Metoda acumularii
II.5.Efectul piezoelectric
II.6.Sistemul de navigatie LORAN
II.7.Efectul Hall
II.8.Magnetoconstrictia 
III. Metode si procedee 
III.1. Senzori optici
III.1.1.Senzori optici activi
III.1.2.Senzori optici pasivi
III.2. Senzori mecanici
III.3. Senzori acustici
III.4. Senzori magnetici
IV. Discutii si interpretari 
V. Concluzii 
VI. Bibliografie
VII. Anexa


Extras din referat Cum descarc?

Rezumat
Scopul prezentei lucrari este de a informa, de a prezenta unii dintre cei mai complexi senzori - senzorii de pozitie.Folositi din ce in ce mai mult in viata cotidiana, ei reprezinta un domeniu ce evolueaza rapid.
Prezentul raport se axeaza pe prezentarea succinta a lor si a tehnologiilor pe care le folosesc pentru a-si indeplini rolul.Se prezinta pe rand senzori de diferite tipuri, si anume : senzori optici, senzori mecanici, senzori acustici si senzori magnetici.Alaturi de schitarea principiilor de functionare se dau principalele utilizari ale acestora.S- a pus accent mai ales pe prezentarea modului de functionare a fiecarui tip pentru a mai buna intelegere a rolului pe care il pot ocupa in tehnica locatiei.
I. Introducere
Nivelul tehnologic din acest inceput de mileniu face necesar ca in bagajul de cunostinte generale sa intre priceperi si deprinderi de utilizare a unor aparate, dispozitive, echipamente performante.
Prezentul raport are rolul de a familiariza cititorul, cu principiile si conditiile de functionare a senzorilor de pozitie.In plus, o buna cunoastere a dispozitivelor prezentate in aceasta lucrare asigura utilizatorilor potentiali o baza de cunostinte necesare, in cadrul unor activitati ce implica cercetarea dar nu numai.
Senzorii au aparut odata cu dezvoltarea electronicii, iar astazi sunt mai folositi ca oricand in aproape orice domeniu: cercetare, militar, industrial, casnic.Importanta lor este necontestata deoarece aproape orice dispozitiv mecanic sau electronic ii foloseste pentru a face functionarea sa mai utila oamenilor.
Senzorii de pozitie nu fac exceptie de la acesta regula, fiind instrumente puternice ce au roluri deosebite in procese ce implica precizie si orientare.Una din aplicatiile importante sunt sistemele de navigatie globala (GPS) fara de care nici nu se concepe navigatia atat pe mari si oceane cat si in aer si pe pamant.
In capitolul "Elemente teoretice" am definit fenomenele si conceptele care stau la baza functionarii senzorilor prezentati.Capitolul "Metode si procedee" este impartit in patru parti fiecare concentrandu-se asupra unui anumit tip de senzor.Vom schita principiile de funtionare a camerelor automate de supraveghere perimetrala, a sistemelor de supraveghere folosite pe sateliti, a radarului, a detectoarelor ultrafine specializate pe anumite materiale si a sistemului global de pozitionare (GPS).
II. Consideratii teoretice
II.1.Senzorii de pozitie
Senzorii de pozitie determina pozitia 3D a unui obiect in spatiu. Senzorii de pozitie au la baza tehnologiile: magnetice, optice, mecanice, etc.
II.2.Trackerele
Trackerele sunt dispozitivele care sunt atasate la instrumente sau alte dispozitive, pentru a permite unui sensor de pozitie sa obtina coordonatele 3D ale unui obiectiv. Una din aplicatiile acestora este domeniul militar cu numeroasele tipuri de rachete inteligente si radare performante.
II.3.Localizarea eficienta
O localizare eficienta necesita un senzor si o tinta.In multe cazuri, tinta poate fi pasiva, dar in cele mai multe este o tinta dinamica (in miscare). Tintele sunt, de obicei, plasate pe instrumentul sau dispozitivul ce urmeaza a fi localizat, si sunt formate din surse de emisie de diferite tipuri, cum ar fi LED-uri pentru senzorii optici sau neliniaritate in semnal pentru senzori acustici. In unele cazuri (ex. Senzori magnetici), detectoarele sunt asa de mici incat pot fi plasate pe instrument, si sursa generatoare de semnal (un camp magnetic) se afla aproape de obiectivul cautat.


Fisiere in arhiva (2):

  • DESENE.doc
  • Senzori de Pozitie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!