Semnale Biomedicale

Extras din referat Cum descarc?

Defibrilarea
Fibrilatia ventriculara este rezultatul depolarizarilor necontrolate localizate Tn muschiul cardiac. Acest proces afecteaza activitatea de pompare a sangelui de catre inima. Deoarece Tn aceasta situatie dupa 3 minute se produc distrugeri ireparabile ale creierului ?i moartea, este obligatorie interventia de urgenta Tn vederea restabilirii functiei cardiace. Instalarea fibrilatiei ventriculare apare datorita unor medicamente, tromboza coronariana, dereglari electrolitice sau electrosocuri la curenti de frecventa retelei.
Tratamentul acestei afectiuni se face prin depolarizarea Tn totalitate ?i sincron a mu?chiului cardiac Tn urma depolarizari, nodurile Sino-Atrial ?i Atrio?ventricular trebuie sa T?i reia functia de pacemaker ?i sa restabileasca ritmul normal al inimii Metoda cea mai sigura?i mai eficace de a opri fibrilatia ventriculara consta Tn a trece un puls de curent de scurta durata prin ventricule Acest lucru poate fi realizat fie prin aplicarea electrozilor direct pe inima, fie cel mai adesea prin plasarea electrozilor pe pieptul pacientului.
Defibrilarea se defineste ca fiind procesul electric de transmitere a unui curent prin electrozi spre muschiul cardiac al pacientului in scopul restabilirii ritmului cardiac. Acest curent se poate aplica;
direct pe muschiul cardiac - curenti de valoare mica, metode chirurgical invazive;
transtoracic - metode neinvazive care necesita in schimb curenti relativ
mari.
Daca apreciem impedanta pieptului dintre electrozi la 50 ? putem calcula energia aproximativa necesara defibrilarii:
Encrgia = -I2vR-t [J]
unde Iv este curentul de varf
R este impedanta peieptului
t este durata pulsului 
In conditiile date energia va fi de 320 J


Fisiere in arhiva (1):

  • Semnale Biomedicale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!