Rezonanta

Cuprins referat Cum descarc?

Argument 2
Cap I Circuite simple in regim permanent sinusoidal 3
1.1 Puterea activa, puterea reactiva si puterea aparenta 6
CapII Circuitul R-L-C serie. Rezonanta tensiunilor 8
Cap III Circuitul paralel. Rezoanta curentilor 11
Bibliografie 15


Extras din referat Cum descarc?

ARGUMENT
Pana acum, fenomenul rezonantei pare doar o curiozitate nefolositoare, sau chiar daunatoare, mai ales in cazul scurt-circuitarii sursei de tensiune alternativa in circuitul serie. Totusi, rezonanta este o proprietate valoroasa a circuitelor de curent alternativ, fiind folosita intr-o varietate de aplicatii.
Una dintre aplicatiile rezonantei consta in atingerea unei frecvente stabile in circuitele folosite pentru producerea semnalelor alternative.O alta aplicatie a rezonantei este in circuitele in care efectele impedantelor marite sau micsorate, la o anumita frecventa, sunt de dorit. Un circuit rezonant poate fi folosit pentru ,,blocarea" (impedanta mare) unei anumite frecvente sau a unui domeniu de frecvente; circuitul se comporta in acest caz precum un ,,filtru", pentru selectarea anumitor frecvente in defavoarea altora. 
Rezonanta mai are si diverse aplicatii in medicina, cu ajutorul unui aparat numit reflexofon acesta poate detecta diferite boli ale organismului uman. 
Cap I:Circuite simple in regim permanent sinusiodal
Impendanta, admitanta, defazajul
Sa consideram un circuit neramificat, cu doua dorne de acces, alcatuit din elemente de circuit ideale si pasive. Un astfel de circuit dipolar poate fi de exemplu un rezistor ideal, o bobina ideala, un condensor ideal, o conexiune serie a acestora.
In regim permanent sinusoidal, daca tensiunea la borne este sinusoidala : 
Intensitatea curentului prin circuit este de asemenea sinusoidala si de aceeasi freceventa :
Se numeste impendanta a circuitului marimea pozitiva egala cu raportul dintre valoarea efectiva a tensiunii si valoarea efectiva a curentului: 
Impendanta circuitului generalizeaza notiunea de rezistenta electrica si se masoara in ohmi(?), ca si rezistenta.
Se numeste admitanta a circuitului marimea pozitiva egala cu raportul dintre valoarea efectiva a curentului si valoarea efectiva a tensiunii: 
Admitanta circuitlui generalizeaza notiunea de conductanta electrica si se masoara in simens(S) ca si conductanta.
Impendanta si conductanta sunt marimi pozitive.
Se numeste defazaj dintre tensiune si curent diferenta dintre fazele tensiunii si curentului(in aceasta ordine): 
Faza curentului este, cu exceptia rezistorului ideal, diferita de cea a tensiunii la borne. 
Asa cum s-a aratat, bobina ideala sau condensatorul ideal defazeaza curentul in urma, respectiv inaintea tensiunii la borne, cu unghiul de ?/2. In circuite simple, pasive, alcatuite din rezistoare, bobine si condensatoare, curentul va fi defazat in urma sau inaintea tensiunii, dupa natura circuitului, unghiul de defazaj fiind cuprins intre -?/2 si + ?/2 rad.
Defazajul se masoara in radinai, ca si fazele si fazele initiale.
Defazajul poate fi pozitiv, negativ sau nul. Defazajul este pozitiv cand curentul se afla in urma tensiunii. Daca defazajul este nul, marimile sinusoidale sunt in faza. Daca defazajul este +- ?/2, tensiunea la borne si curentul prin borne sunt in cuadratura.
Observatii
1. Admitanta este inversul impendantei si reciproc:
2. Impendanta si defazajul caracterizeaza complet circuitul pasiv, oricare ar fi structura sa. Daca, de exemplu, se cunosc tensiunea la borne impendanta si defazajzl, intensitatea curentului prin circuite este univoc determinata: 
3. Circuitele simple pot fi reprezentate cu simboluri utilizate pentru un rezistor ideal, pe care se specifica perechea de marimi (Z,?). Uneori aceste element echivalent circuitului se numeste impedor. Impendanta si defazajul caracterizeaza complet un impedor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rezonanta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!