Retele de Telecomunicatii

Extras din referat Cum descarc?

Arhitectura unui sistem celular este prezentata schematic in figura 1. Asa cum se arata, o retea mobila este alcatuita din statii mobile, statii de baza si un centru de comutatie. Osattlra retelei este tomlata din statiile de baza si centrul de comutatie, de care acestea sunt legate prin canale fixe (fibra optica, radiorelee, cabluri de cupru). Fiecare mobil comunica prin radio cu una din statiile de baza dar pe durata unei conversatii, poate fi succesiv transferat oricarui numar de alte statii de baza.
In figura 1 s-au figurat statiile de baza care asigura legatura dintre utilizatorul mobil si centrul de comutatie prin al caror zone de acoperire se deplaseaza. Statia mobila contine un emitator - receptor, o antena si circuite de control, ea poate fi montata intr-un vehicul sau poate fi tinuta in mina de abonat. Statiile de baza constau din mai multe emitatoare si receptoare, precum si in mai multe antene de emisie si de receptie montate pe tuffiuri. Centrul de comutatie coordoneaza activitatile tuturor statiilor de baza si conecteaza intregul sistem celular la reteaua de telefonie publica fixa cu


Fisiere in arhiva (1):

  • Retele de Telecomunicatii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!