Programator Microcontrolere si Memorii

Extras din referat Cum descarc?

UTILITATE
Azi majoritatea aplicatiilor din electronica sunt realizate cu microcontrolere sau alte dispozitive programabile. Electronica a devenit un mixt intre hard si soft, acesta fiind si viitorul. Utilizarea componentelor programabile de catre producatori, vine ca o urmare fireasca a avantajelor economice pe care microcontrolerele le ofera. Astfel, dezvoltarea unor aplicatii laborioase se face in timp mai scurt, partea hardware este mai simpla, service-ul mai rapid.
OBSERVATIE
Programarea fizica a memoriei microcontrolerelor reprezinta o simpla etapa din tot lantul de dezvoltare a unei aplicatii si se face cu ajutorul unui programator.
Microcontrolerele din seria PIC sunt produse de Microchip si sunt des utilizate in aplicatii din cele mai variate, fiind preferate de multi dezvoltatori de aplicatii.Sunt relativ ieftine in comparatie cu alte tipuri de procesoare, usor de programat, printr-un set redus de instructiuni, au consum mic, se pot realiza aplicatii rapide
Programatorul prezentat ca aplicatie practica faciliteaza programarea celor mai uzuale microcontrolere produse de Microchip. In plus, se pot programa memorii la fel de uzuale cum sunt cele din seria C - 24xx
In aplicatii comerciale si industriale alimentarea microcontrolerelor se face cu tensiune joasa , 2.. 6 Vcc .
PREZENTAREA APLICATIEI
Partea hardware a programatorului este prezentata in figura urmatoare.
Schema electrica de principiu
Ea se conecteaza la PC prin portul serial, prin intermediul conectorului DB9 - P1. Circuitul ULN 2803 are rol de buffer pentru date. Transferul de date este semnalizat de dioda LED2.
MODUL DE PROGRAMARE
In cazul microcontrolerelor PIC, acestea se alimenteaza cu tensiune redusa de 5Vcc, la pinii Vdd (plusul sursei), respective Vss (potentialul mesei).Pentru stergerea vechiului continut , respective inscrierea noului continut in memorie, se utilizeaza o tensiune de programare mai mare decat cea de alimentare , respective de 12 V aplicata la pinul / MCLR - Vpp. In stare de functionare normala acest pin indeplineste functia de reset.
Producatorul garanteaza 1.000.000 de cicluri stergere/scriere si o mentinere a informatiei in memorie pe o perioada de cel putin 40 de ani.
Datele de scris sunt introduse in memoria microcontrolerului (in stare de programare) prin portul RB7 - DATA I/O, sincronizat de semnalul de ceas la pinul RB6 - CLK .


Fisiere in arhiva (1):

  • Programator Microcontrolere si Memorii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!