O Noua Tehnologie in Fabricarea Televizoarelor - OLEds

Extras din referat Cum descarc?

Imaginati-va cu un televizor de inalta definitie, care este de 80 cm latime si mai putin de un sfert de inch grosime, care consuma mai putina energie decat cele mai multe televizoare de pe piata . 
Ce-ar fi daca ai putea avea un display in masina, pus la parasolar sau pe plafoniera?
Ce zici de un display monitor construit in imbracamintea? 
Aceste dispozitive vor putea fi intalnite in viitorul apropiat, in numar foarte mare cu ajutorul unei tehnologii numite diode organice care emit lumina-OLEDs-Organic Light-Emitting Diode 
Un OLED este o componenta electronica in forma de folie foarte subtire luminoasa facuta dintr-un material organic semiconductor. 
Tehnologia OLED este ieftina, neavand nevoie de un monocristal scump, dar eficienta si lumina produsa sunt la ora actuala inca mai scazute, iar durata de functionare este mai scurta. Desigur insa ca se lucreaza intens la depasirea acestor dezavantaje, in ceea ce priveste luminozitatea OLED-urilor, in ultima vreme facandu-se mari progrese, in anul 2008,renuntandu-se la iluminarea suplimentara a fundalului/suportului (backlight).
OLEDs poate oferi imagini mai luminoase, afisate pe dispozitive electronice folosind mai putina energie decat conventionalele emitting diode de lumina (LED-uri) sau afisoarele cu cristale lichide (LCDs) utilizate in prezent. 
Ca un LED, OLEDs-ul, este un dispozitiv solid semiconductor care este de 100 la 500 de nanometri grosime sau aproximativ 200 de ori mai mici decat un fir de par. 
OLEDs poate avea fie doua straturi sau trei straturi de material organic; in acest din urma format, cel de-al treilea strat este de transport care ajuta electronii sa se deplaseze de la catod la stratul organic de emisii .


Fisiere in arhiva (1):

  • O Noua Tehnologie in Fabricarea Televizoarelor - OLEds.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!