Multimetre

Extras din referat Cum descarc?

In lucrarea de fata am prezentat pe scurt multimetrele, aratand utilizarea lor (masurarea intensitatii, tensiunii, rezistentei fiind cele mai importante), sursele de pericol; axandu-ma mai mult pe lucrurile esentiale pentru intelegerea lor. Am tratat in paralel atat multimetrele anologice cat si pe cele digitale, dar am folosit in exemple pe cele digitale datorita faptului ca sunt mai des folosite, principiile de baza fiind comune.
Cel mai utilizat aparat de masura electric poarta numele de multimetru. Denumirea vine de la faptul ca aceste aparate sunt capabile sa masoare o plaja larga de variabile, precum tensiune, curent (intensitatea), rezistenta si altele. Multimetrele sunt de doua feluri: analogice si digitale (numerice). In cele ce urmeaza voi prezenta asemanarile si deosebirile dintre ele, nu inaite de a prezenta schema de principiu a uniu multimetru ce poate masura tensiune, curent si rezistenta (de altfel, unul din cele mai folosite).Cu toate cele trei functii disponibile, acest multimetru mai este cunoscut si sub numele de volt-ohm-miliampermetru.
Multimetrul analogic si digital
Multimetrele digitale dispun de afisaje digitale, precum ceasurile digitale, pentru indicarea acestor marimi. Multimetrele analogice indica marimile de mai sus prin intermediul unui ac indicator in lungul unei scale gradate. Iata cateva exemple de multimetre analogice si digitale:
Multimetre anlogice si digitale
Multimetrele analogice sunt de obicei mai ieftine decat variantele digitale. De asemenea, ele sunt mult mai utile pentru incepatori, ca si instrument de invatare. Este recomandat sa fie citite cu atentie instructiunile de baza inainte de a le utiliza! Daca multimetrul este digital, va necesita o baterie pentru functionare. Daca este analogic, nu este nevoie de o baterie pentru functionarea lui.
Unele multimetre digitale au o ajustare automata (desemnata prin notatia ,,autoranging"). Un astfel de instrument are doar cateva pozitii pe care le putem selecta. Cele cu ajustare manuala au mai multe pozitii pentru fiecare marime de baza: cateva pozitii pentru tensiune, cateva pentru curent si cateva pentru rezistenta. Auto-ajustarea este domeniul aparatelor de masura mai scumpe, fiind analoage masinilor cu schimbator automat. Un astfel de aparat de masura ,,schimba vitezele" automat pentru identificarea celui mai bun domeniu de masura in cazul fiecarei masuratori.
Prezentarea generala a unui multimetru
Cu siguranta ca exista o multitudine de modele, fiecare cu caracteristici diferite, totusi, multimetrul prezentat aici este unul general, utilizat pentru prezentarea principiilor de baza ale uniu multimetru general.


Fisiere in arhiva (1):

  • Multimetre.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!