Masurarea Emisiilor Perturbatoare

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins:
I. Introducere
II. Mijloace de masurare a perturbatiilor in CEM
III. Criterii de clasificare a perturbatiilor


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Compatibilitatea electromagnetica -CEM- este o caracteristica a echipamentelor si a sistemelor de a-si suporta reciproc emisiile electromagnetice proprii si potrivit IEV (International Electrotechnical Vocabulary - Vocabularul Electrotehnic International) CEM- reprezinta capacitatea unui sistem de a functiona satisfacator intr -un mediu electromagnetic, fara a introduce perturbatii intolerabile mediului sau echipamentelor ce se afla in acesta.
Fiind un domeniu de mare actualitate, CEM este impusa de dezvoltarea electronicii, electrotehnicii neliniare, de extinderea si diversificarea retelelor de comunicatii si transmisii de date precum si de cresterea gradului de interconectare in cadrul retelelor energetice de alta natura.
Echipamentele si sistemele electrice sunt intotdeauna supuse perturbatiilor electromagnetice, dar totodata sunt la randul lor, mai mult sau mai putin, generatoare de campuri electromagnetice perturbatoare. Principalele cauze care stau la baza generari acestora sunt variatiile bruste de curent sau tensiune.
In definitiile existente se descriu perturbatiile electromagnetice ca fiind orice fenomen de natura electromagnetica ce poate altera performantele unui echipament sau sistem.
Perturbatiile se pot propaga fie prin conductie de-a lungul firelor sau cablurilor fie prin radiatie sub forma undelor electromagnetice.
Originea notiunii de compatibilitate provine din procesul de influentare sau interferenta din tehnica radio, unde fenomenul de interferenta se produce in momentul in care un receptor acordat pe frecventa unui emitator, receptioneaza si alti emitatori. Cu timpul, odata cu inmultirea instalatiilor si aparatelor electrice, alaturi de emitatoarele radio conventionale, a aparut necesitatea de a se reconsidera continutul notiunilor de ,,emitator" si ,,receptor". In prezent acestea nu se mai folosesc doar la mijloacele de comunicatie, ci au un sens mai larg.
In acest sens, se considera drept emitatoare de energie electromagnetica atat emitatoarele de radio si televiziune, cat si circuitele electrice si sistemele care neintentionat produc energie electromagnetica si polueaza mediul inconjurator, cum sunt:
-sistemele de emisie radio, televiziune, radar ;
-lampi cu descarcari in gaze in faza aprinderii;
-motoarele electrice cu colector;
-redresoarele si invertoarele;
-tuburile cu descarcari in gaze;
-exploziile nucleare.
MIJLOACE DE MASURARE A PERTURBATIILOR IN CEM
Principala problema a masurarilor din CEM constau in determinarea interactiunii dintre perturbatii si echipamentele electronice. 
Marimile care se masoara cel mai frecvent in CEM sunt:
- tensiunile perturbatoare;
- curentii perturbatori.
In procesul de masurare pot apare si marimi de interferenta. O conditie primordiala a masurarilor CEM este aceea de asigurare a reproductibilitatii acestora. Acest lucru este posibil pentru perturbatiile care se transmit prin conductie sau sunt unde continue, insa la masurarea perturbatiilor tranzitorii pot apare probleme mari. Cel mai usor se masoara curentii si campurile magnetice (celelalte tipuri de masuratori pot fi afectate de erori sistematice si incertitudini de masurare importante).


Fisiere in arhiva (1):

  • Masurarea Emisiilor Perturbatoare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!