Echipamente pentru comunicații radio

Extras din referat Cum descarc?

Semnale ASK 
Semnalele ASK sunt folosite in telegrafia multipla de audiofrecventa (telegrafie armonica) cu modulatie de amplitudine TA - MA. In acest caz, purtatoarea este o unda sinusoidala cu o anumita frecventa (frecventa purtatoare), iar semnalul modulator corespunde unei succesiuni de impulsuri, astfel ca semnalul purtator este transmis pe perioada cat aceste impulsuri sunt pozitive (DATE=1) si intrerupt in intervalul cand ele sunt negative sau zero (DATE=0), asa cum se arata in figura 5.4.
Sa consideram semnalul modulator de forma unui tren de impulsuri rectangulare, cu coeficientul de umplere r, de tipul celui reprezentat in figura 5.5.
Dezvoltand semnalul modulator in serie Fourier obtinem:
(5.1)
unde este coeficientul dezvoltarii in serie Fourier.
(5.2)
(5.3)
Avand in vedere simetria de tip par, poate fi scris ca:
(5.4)
unde: (5.5)
Notand rezulta:
(5.6)
Spectrul lui pentru , este reprezentat in figura 5.6. Se observa ca anvelopa liniilor spectrale este data de functia sinc(rfT).
Modulatorul MA fiind in esenta un circuit de multiplicare, semnalul ASK obtinut prin multiplicarea purtatoarei cu semnalul modulator este deci de forma: . Spectrul semnalului ASK, aplicand teorema translatiei frecventei, devine:
(5.7)
si este reprezentat in figura 5.6 pentru cazul particular al semnalului modulator tip unda rectangulara cu coeficient de umplere r. Daca semnalul modulator degenereaza intr-o sinusoida, de exemplu introducand un FTJ pe intrarea modulatorului MA, se obtine un semnal sinusoidal, care este analogic (figura 5.7).


Fisiere in arhiva (1):

  • Echipamente pentru Comunicatii Radio.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!