Cuptorul cu Microunde

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Energia microundelor a fost folosita in procesele industriale de foarte multi ani.Folosirea acestora in locul surselor convetionale de caldura s-a produs datorita mai multor avantaje cum ar fi :

- incalzirea rapida si in profunzime

- economisire de energie si timp

- imbunatatirea calitaii

In primii ani de studiu a incalzirii prin microunde aceste avantaje au fost greu de justificat in raport cu pretul scazut al incalzirii cu ajutorul derivatiilor petrolului.

Toate acestea impreuna cu reticenta multor industrii de a schimba sistemele conventionale existente dar adesea eficiente si depasite cu sisteme bazate pe microunde a dus la o crestere lenta dar foarte bine documentata a acestei tehnologii.

Cele mai mari avantaje ale energiei microundelor asupra tehnologiei convetionale au fost bine precizate de catre Parkin (1979).

- o mai eficienta uscare vizavi de perioada de uscare reducand costurile de productie

- sistemul este mult mai compact decat sistemul convetional

- energia este transferata intr-un mod mult mai curat ( fara poluare )

- se realizeaza afanarea materialului

- absortia energiei in mod selectiv de catre constituentii de pierderi , acestora aplicandu-se la uniformizarea materialelor fibroase

- energia se disipia repede in volumul materialului

- evita uscarea excesiva

- un cost relative scazut al intretinerii

Generatoare de microunde

Magnetronul este un oscillator de putere in microunde. El lucreaza in regim de purtatoare sau impuls. In radiatie continua poate debita puteri de microunde de ordinal 20 KW cu randament de 80 %, iar in regim de impuls puteri de megawatti, intrucat puterea de varf Pv si puterea medie Pm, corespunde raportului intre perioada de repetitie T si durata impulsului. Banda de frecvente de lucru este ingusta deoarece magnetronul utilizeaza cavitati rezonante, incorporate intr-un anod metalic masiv de obicei din Cu. Intr-un anod si catod se aplica o tensiune continua de ordinul miilor de volti.

Datorita cavitatilor rezonante prevazute in anod, campul electromagnetic de microunde are la rezonanta intesitate mare, astfel incat in obtinerea puterii de microunde cat si intesitatea mare a campului electric. Interactiunea are loc in timp ce electronii se deplaseaza in jurul catodului, in spatiul anod-catod.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cuptorul cu Microunde.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 667 cuvinte
Nr caractere:
9 845 caractere
Marime:
12.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electronică
Tag-uri:
anod metalic, unde
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!