Comunicații prin Satelit și Radioreleu

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE											 3
1 Scurt istoric comunicatii satelit	4
1.1 Evolutia comunicatiilor prin satelit	6
2 Aspecte generale privind sistemele de comunicatie prin radiorelee si prin sateliti	8
2.1 Generalitati privind radioreleele si satelitii de comunicatii	8
2.2 Terminologie	8
2.3 Principiile radiocomunicatiilor prin RR si CS	9
2.4 Tipuri de comunicatii prin RR si CS	11
2.5 Global Positioning Satellites (GPS)	13
2.6 Clasificarea orbitelor	16
2.7 Tipuri de sateliti artificiali	22
CONCLUZIE											 25
BIBLIOGRAFIE											 26


Extras din referat Cum descarc?

Referatul realizat se refera la analiza detaliata a sistemelor de comunicatii prin satelit si radioreleu.
Pentru o intelegere mai eficace, in acest referat am tinut sa urmez un algoritm de descriere a sistemelor de comunicatii prin satelit si radioreleu. 
In primul compartiment am analizat un scurt istoric despre acest domeniu si totodata am trecut la o analiza in dependenta de axa timpului a comunicatiilor satelit si radioreleu. Pentru o claritate in ceea ce tine de notiunile utilizate pe parcursul referatului am tinut sa enumar si sa explic citeva terminologii legate de acest domeniu. O analiza a schemei de structura generalizata a sistemului de comunicatii satelit si radioreleu am facut-o in compartimentul "Principiile radiocomunicatiilor radioreleu si satelit". Dupa cele enumerate am observat o varietate foarte mare a comunicatiilor satelit si radioreleu, iar pentru a le enumera am folosit compartimentul "Tipuri de comunicatii prin RR si CS". O aplicatie care foloseste foarte des atit peste hotare cit si la noi in tara sunt navigatoarele, o analiza GPS am facut-o in compartimentul "Global Positioning Satellites". In dependenta de aplicatiile satelitilor acestia sunt plasati la diferite distante fata de centru pamintului si au si diferite forme de rotatie in jurul pamintului. Toate acestea au fost analizate in compartimentul "Clasificarea orbitelor". De asemenea dupa destinatie mai avem si mai multe feluri de sateliti, acest factor a fost descris in compartimentul "Tipuri de sateliti artificiali."
Referatul este format din 26 pagini, 12 figuri.
1 Scurt istoric comunicatii satelit
Primul satelit artificial al Pamantului a fost Sputnik, lansat in 1957 de catre URSS. Astazi cea mai mare constructie aflata in spatiu este Statia Spatiala Internationala, care este permanent locuita de 3 astronauti si orbiteaza Pamantul la o altitudine de circa 350 km. Alte nave spatiale au devenit sateliti artificiali dupa ce au ajuns la destinatie (sondele de tipul MRO, aflate in orbita martiana, sonda Cassini (Saturn), Galileo (pana in 2003 a orbitat sistemul jovian) etc. La momentul actual pe orbita Pamantului sunt plasati 975 sateliti artificiali functionali sau nefunctionali. 
Primul satelit artificial, "Sputnik-1" a fost lansat de URSS la 4 octombrie 1957, de pe cosmodromul Baikonur, cel mai vechi cosmodrom din lume, aflat in Kazahstan. El a efectuat 1410 rotatii in jurul Terrei, timp de 94 de zile, dupa care a intrat in atmosfera terestra si s-a dezintegrat prin ardere.


Fisiere in arhiva (1):

 • Comunicatii prin Satelit si Radioreleu.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. http://www.exact-learning.com/blog/page/2/ 
2. http://www.scientia.ro/stiinta-la-minut/48-scurta-istorie-descoperiri-stiintifice/2467-satelitii-artificiali-scurta-introducere.html
3. http://www.utgjiu.ro/ing/aut/catedra/grofu/X_RSC%202009-2010/Partea%20IV.pdf http://www.locuradigital.com/antenas_wifis/sirio_sdc_24_15.htm 
4. http://ftp.utcluj.ro/pub/users/dadarlat/master-anVII/curs4-com-sateliti.pdf 
5. http://www.bucovina-forestiera.ro/2000/1/lucau.pdf 
6. http://hdsatelit.blogspot.com/2013/03/ce-inseamna-lnb-factor-de-zgomot-si.html


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!