Circuite pentru Formarea Impulsurilor

Extras din referat Cum descarc?

Prin impuls se intelege o variatie rapida de tensiune sau de current,care dureaza un timp scurt in comparative cu perioada de succesiune a acestor variatii,precum si cu procesele tranzitorii pe care ele le produc I n circuite.
Exista o mare varietate de impulsuri:dreptunghiulare,trapezoidale,in dinte de ferastrau,triunghiulare,de tip clopot.In multe aplicatii se folosesc impulsuri de fomra aproximativ dreptuncghiulare.
Tipuri de impulsuri:
a-dreptunghiulare ; b-trapezoidale ; c-in dinte de ferastrau ; d-triunghiulare ; e-tip clopot
Parametrii caracteristici ai impulsului:
a-cu descrestere a palierului b-cu supracrestere a palierului
-durata impulsului( i)reprezinta interval de timp dintre momentele crorespunzatoare atingerii valorii de 0,5 din amplitudinea impulsurilor;
-durata frontului anterior(de crestere)(tc)reprezinta intervalul de timp necesar marimii pentru a crestere de la 0,1 la 0,9 din valoarea de regim;
-durata pe frontal posterior(de descrestere)(td)reprezinta intervalul de timp necesar marimii pentru a descreste de la 0,9 la 0,1 din valoare de regim;
-descresterea palierului(?A)reprezinta diferenta dintre valoarea maxima sic ea minima a palierului;
-supracresterea( )reprezinta diferenta intre valoarea maxima inregistrata de marime si valoarea de regim.
In cazul unei succesiuni de impulsuri dreptunghiulare periodice ce se repta la interval egale de timp,paramrtrii caracteristici sunt:durata impulsului I ,perioada de succesiune T(sau frecventa 
f= )coeficientul de umplere Q= 
Impulsurile pot fii obtinute prin doua metode:prin generare si prin formare.
Metoda formarii impulsurilor se bazeaza pe obtinerea unei succesiuni periodice de impulsuri,plecand de la semnale periodice de alta forma,de obicei sinusoidale.
Se folosesc mai multe tipuri de circuite de ofmare a impulsurilor din care cele mai importante sunt:circuitele de limitare,de derivare si de integrare.
Circuitele de limitare
Circuitul de limitare este cirucuitul care furnizeaza la iesire o marime(tensiune sau current)proportional cu marimea de la intrare ,numai autunci cand aceasta se afla cuprinsa intre anumite limite,numite praguri de limitare.Cand marimea de la intare depaseste pragurile delimitare,marimea corespunzatoare de la iesire se pastreaza constanta.
Limitarea se poate aplica unor semnale de orice forma.In cele mai dese cazuri,se tilizeaza limitarea unor semnale de forma sinusoidala pentru a se obtine impulsuri dreptunchiulare sau trapezoidale.
Limitarea oscilatiei sinusoidale se poate face :
-cu un pra(superior sau inferior)
-cu doua praguri de limitare
Osiclatie sinusoidala limitata:
a-cu prag superior b-cu prag inferior c-cu doua praguri de limitare


Fisiere in arhiva (1):

  • Circuite pentru Formarea Impulsurilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!