Circuite logice combinaționale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Se studiaza functonarea logica a unor circuite logice comninationale: decodificatoare si codificatoare realizate cu circuite integrate.

Circuitele logice integrate avand nivel mediu de integrare sunt frecvent folosite la realizarea unor functii logice combinationale, dintre care in lucrarea de fata intereseaza decodificarea si codificarea.

Decodificatorul CDB 442E este destinat decodificarii informatiei din codul BCD-8421, in zecimal. Circuitul este compus din 8 inversoare si 10 porti SI-NU cu patru inrtari. In fig. 4. 3. a este prezentata configuratia terminalelor circuitului integrat, iar in fig. 4. 3. b este prezentat tabelul de functionare al circuitului. Fig. 4. 3. Fig. 4. 6 Mersul lucrarii: materiale si aparatura necesara: - CI: CDB 400E, 404E, 420E, 430E, 442E, 486E; - stand pentru circuite integrate; modul de lucru Se va realiza cu circuite integrate schema decodificatorului din fig. 4. 1. si se va verifica functionarea schemei; Folosindu-se comutatirul decadic de pe stand se va verifica functionarea circuitelor integrate CDB 447 si CDB 4442E si a sistemului de afisaj cu 7 segmente; Se va realiza schema decodificatorului prezentat in fig. 4. 4 si se va verifica functionarea corecta a schemei; Se va realiza schema codificatorului prezentat in fig. 4. 5 si se va verifica functionarea corecta a schemei; Se va realiza schema convertorului binar-Gray si se va verifica functionarea corecta a schemei.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Circuite logice combinationale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
334 cuvinte
Nr caractere:
2 023 caractere
Marime:
57.97KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Electronică
Tag-uri:
circuite, logica
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!