Centrala Telefonica Sopho IPC 100 - Modalitati de Interconectare si Programare a Centralei

Extras din referat Cum descarc?

I. Obiective
a. Studiul modalitatilor de interconectare a centralei cu calculatorul utilizand portul serial (cardul EXIFU-A sau EXIFU-B) si portul Ethernet (cardul EXIFU-A).
b. Programarea centralei telefonice utilizand programul SOPHO IPC 100 PC Pro.
II. Consideratii teoretice
ATM (Asynchronous Transfer Mode) - mod de transfer asincron. ATM este o tehnologie de comunicatii prin comutatie de celule realizata cu scopul reducerii variatiei intarzierilor, necesara pentru transmisia simultana de date, voce si imagini. Fluxurile de date sunt divizate in celule de dimensiune fixa de 53 biti, spre deosibire de comutatia de pachete a caror dimensiune este variabila, asa cum se intampla la Internet si/sau Ethernet. Pentru a intelege mai bine acest mod de transfer vom face o comparatie cu modul sincron T1, prezentat in Fig. 1 (a). Un cadru T1 este generat exact la fiecare 125 sec. Aceasta rata de generare este dictata de un ceas master. Slotul k al fiecarui cadru contine un octet de date de la aceeasi sursa. T1 este un mod de transfer sincron.
Prin comparatie, ATM nu cere ca celulele sa alterneze strict intre surse diferite. Fig.1(b) prezinta celulele de pe o linie provenind de la surse diferite, fara sa se respecte un sablon particular. Celulele sosesc in mod aleatoriu de la diverse surse.
Mai mult, nu se impune ca sirul de celule transmise de un calculator sa fie continuu. Este posibil sa existe ,,gauri" intre celulele de date. Aceste ,,gauri" sunt umplute cu celule libere speciale.
Modul de transmisie asincron este pe 53 de octeti. Primii 5 octeti contin header-ul, iar ceilalti 48 de octeti contin informatia, asa cum este reprezentat in Fig. 2.
Fig.2. Celula ATM
- Generic Flow Control (GFC) - o functie de identificare a statiilor care folosesc o interfata ATM comuna. De obicei acest camp nu este folosit si este lasat gol; este setat implicit la valoarea 0.
- Virtual Path Identifier (VPI) si Virtual Channel Identifier (VCI) sunt conectate intre ele si impreuna identifica destinatia urmatoarei celule, in timp ce trece printr-o serie de switch-uri ATM, spre calea destinatie.
- Payload Type (PT) - in primul bit daca celula contine date transmise de utilizator (0) sau contine date de control (1). Al doilea bit indica aglomerarea (0 = liber, 1 =aglomerat), iar cel de al treilea bit indica daca celula este ultima dintr-o serie de celule, care reprezinta un cadru AAL5 (1 = ultima celula pentru cadru).
- Cell Loss Priority (CLP) - indica daca celula trebuie abandonata in caz de aglomerare extrema cand trece prin retea. Daca bitul este 1, celula poate fi abandonata, 0 in caz contrar.
- Header Error Control (HEC)--Calculeaza checksum-ul pentru primii 4 octeti din header. HEC poate corecta un singur bit eronat, astfel pastrand celula decat sa o elimine.
Mediul de transmisie pentru ATM este, in mod normal, fibra optica, dar pentru distante sub 100 metri, sunt acceptate si cablurile coaxiale sau cele torsadate de categoria a 5-a. Fibra optica se poate folosi pe distante de mai multi kilometri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Centrala Telefonica Sopho IPC 100 - Modalitati de Interconectare si Programare a Centralei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!