Centrala Telefonică Sopho IPC 100 - Modalități de Interconectare și Programare a Centralei

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Electronică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1431
Mărime: 219.85KB (arhivat)
Publicat de: Teodor Marius Dima
Puncte necesare: 6

Extras din referat

I. Obiective

a. Studiul modalităţilor de interconectare a centralei cu calculatorul utilizând portul serial (cardul EXIFU-A sau EXIFU-B) şi portul Ethernet (cardul EXIFU-A).

b. Programarea centralei telefonice utilizând programul SOPHO IPC 100 PC Pro.

II. Consideraţii teoretice

ATM (Asynchronous Transfer Mode) - mod de transfer asincron. ATM este o tehnologie de comunicaţii prin comutaţie de celule realizată cu scopul reducerii variaţiei întârzierilor, necesară pentru transmisia simultană de date, voce şi imagini. Fluxurile de date sunt divizate în celule de dimensiune fixă de 53 biti, spre deosibire de comutaţia de pachete a căror dimensiune este variabilă, aşa cum se întâmplă la Internet şi/sau Ethernet. Pentru a înţelege mai bine acest mod de transfer vom face o comparaţie cu modul sincron T1, prezentat în Fig. 1 (a). Un cadru T1 este generat exact la fiecare 125 sec. Această rată de generare este dictată de un ceas master. Slotul k al fiecărui cadru conţine un octet de date de la aceeaşi sursă. T1 este un mod de transfer sincron.

Prin comparaţie, ATM nu cere ca celulele să alterneze strict între surse diferite. Fig.1(b) prezintă celulele de pe o linie provenind de la surse diferite, fără să se respecte un şablon particular. Celulele sosesc în mod aleatoriu de la diverse surse.

Mai mult, nu se impune ca şirul de celule transmise de un calculator să fie continuu. Este posibil să existe „găuri" între celulele de date. Aceste „găuri" sunt umplute cu celule libere speciale.

Modul de transmisie asincron este pe 53 de octeţi. Primii 5 octeţi conţin header-ul, iar ceilalţi 48 de octeţi conţin informaţia, aşa cum este reprezentat în Fig. 2.

Fig.2. Celula ATM

- Generic Flow Control (GFC) – o funcţie de identificare a staţiilor care folosesc o interfaţă ATM comună. De obicei acest câmp nu este folosit şi este lăsat gol; este setat implicit la valoarea 0.

- Virtual Path Identifier (VPI) şi Virtual Channel Identifier (VCI) sunt conectate între ele şi împreună identifică destinaţia următoarei celule, în timp ce trece printr-o serie de switch-uri ATM, spre calea destinaţie.

- Payload Type (PT) – în primul bit dacă celula conţine date transmise de utilizator (0) sau conţine date de control (1). Al doilea bit indică aglomerarea (0 = liber, 1 =aglomerat), iar cel de al treilea bit indică dacă celula este ultima dintr-o serie de celule, care reprezintă un cadru AAL5 (1 = ultima celula pentru cadru).

- Cell Loss Priority (CLP) – indică dacă celula trebuie abandonată în caz de aglomerare extremă când trece prin reţea. Dacă bitul este 1, celula poate fi abandonată, 0 în caz contrar.

- Header Error Control (HEC)—Calculează checksum-ul pentru primii 4 octeţi din header. HEC poate corecta un singur bit eronat, astfel păstrând celula decât să o elimine.

Mediul de transmisie pentru ATM este, în mod normal, fibra optică, dar pentru distanţe sub 100 metri, sunt acceptate şi cablurile coaxiale sau cele torsadate de categoria a 5-a. Fibra optică se poate folosi pe distanţe de mai mulţi kilometri.

Preview document

Centrala Telefonică Sopho IPC 100 - Modalități de Interconectare și Programare a Centralei - Pagina 1
Centrala Telefonică Sopho IPC 100 - Modalități de Interconectare și Programare a Centralei - Pagina 2
Centrala Telefonică Sopho IPC 100 - Modalități de Interconectare și Programare a Centralei - Pagina 3
Centrala Telefonică Sopho IPC 100 - Modalități de Interconectare și Programare a Centralei - Pagina 4
Centrala Telefonică Sopho IPC 100 - Modalități de Interconectare și Programare a Centralei - Pagina 5
Centrala Telefonică Sopho IPC 100 - Modalități de Interconectare și Programare a Centralei - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Centrala Telefonica Sopho IPC 100 - Modalitati de Interconectare si Programare a Centralei.doc

Alții au mai descărcat și

Monitorul

O clasificare sumara a monitoarelor ar putea fi dupa unul din criteriile : a) dupa culorile de afisare -monitoare monocrome (afiseaza doar doua...

Stabilizator de Tensiune

3. Functionarea În general, pentru realizarea stabilizatoarelor de tensiune se folosesc proprietatile diodelor. Cel mai simplu tip de...

Te-ar putea interesa și

Centrale IPC 100 - modalități de interconectare și programare a centralei

I. Obiective a. Studiul modalităţilor de interconectare a centralei cu calculatorul: conectarea prin modem. b. Programarea centralei telefonice...

Ai nevoie de altceva?