Aparate Analogice de Masurat

Extras din referat Cum descarc?

Aparatele analogice, folosite in masurarile electrice, pot fi clasificate in functie de tipul dispozitivului de masurat (magnetoelectrice, feromagnetice, electrodinamice, ferodinamice, de inductie etc.). Aceste aparate sunt utilizate pentru a masura in curent continuu sau curent alternativ, tensiuni electrice, intensitati ale curentului, puterea electrica, energia electrica etc.
Dupa alegerea tipului de aparat se verifica care sunt caracteristicile acelui aparat:
Doua domenii de masurare: 2,5 A, respectiv 5 A. 
Aparatul este utilizat ca etalon - clasa de exactitate fiind 0,5 si poate masura in curent continuu cat si in curent alternativ
Scara aparatului este gradata aproximativ uniform, avand 100 de diviziuni pentru fiecare domeniu de masurare. Pozitia de functionare este orizontala.
Rezistenta interna a aparatului este in functie de domeniul de masurare: 
0,017 ? - domeniul de 2,5 A 
0,006 ? - domeniul de 5 A.
Ampermetru feromagnetic 
Patru domenii de masurare: 75 V, 150 V, 300 V, respectiv 600 V. 
Aparatul este utilizat ca etalon - clasa de exactitate fiind 0,5 si poate masura in curent continuu cat si in curent alternativ. 
Scara aparatului este gradata aproximativ uniform, avand 150 de diviziuni pentru fiecare domeniu de masurare. Pozitia de functionare este orizontala.
Rezistenta interna a aparatului este in functie de domeniul de masurare: 
3125 ? - domeniul de 75 V; 
18750 ? - domeniul de 150 V; 
37500 ? - domeniul de 300 V; 
75000 ? - domeniul de 600 V. 
Voltmetru feromagnetic 
Fig. 1. Aparate analogice
Aparate numerice
Aparatele digitale, folosite in masurarile electrice, pot fi realizate ca aparate pentru masurarea unui singure marimi electrice, respectiv ca aparate tip multimetre - cand pot masura marimi diferite(rezistente electrice, tensiuni electrice, intensitati ale curentilor electrici, frecvente, capacitati electrice, parametri semiconductoarelor), in domenii variabile, functie de tipodimensiunea conceptuala.
Aparatul digital este prevazut cu un display LCD, unde poate fi afisata valoarea marimii electrice masurate. Acest aparat poate masura tensiuni electrice, intensitati ale curentului electric in curent continuu cat si in curent alternativ, rezistente electrice. 
Schimbarea domeniului de masurare se face cu ajutorul comutatorului domeniului de masurare. Acest comutator este rotit pana in dreptul valorii dorite de operator. 
Aparatele de masurat analogice pot fi utilizate pentru a masura o singura marime electrica sau mai multe marimi. Din constructie aceste aparate au scarile gradate in unitati de masura corespunzatoare.
Pentru masurarea curentului electric sunt folosite: 
- miliampermetre, 
- ampermetre, 
- kiloampermetre. 
Scara acestor aparate este gradata pentru un singur domeniu de masurare. 
Fig.2. Tipuri de scari
Sunt aparate care pot folosi acelasi dispozitiv de masurare pentru valori diferite ale marimii masurate. Acest lucru este posibil datorita dispozitivelor de extindere a domeniului de masurare (rezistente aditionale, sunturi, transformatoare de masurat).
Scara aparatului poate fi una singura pentru toate domeniile de masurat sau multipla, cate una pentru fiecare domeniu de masurare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aparate Analogice de Masurat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!