Analiza unui Cuptor cu Microunde din Punct de Vedere al Fiabilitatii

Cuprins referat Cum descarc?

1. Prezentarea echipamentului.
2. Functionarea echipamentului.
3. Analiza din punct de vedere al fiabilitatii.
4. Actiuni de mentenanta.
5. Propuneri de imbunatatire a echipamentului.


Extras din referat Cum descarc?

1. Prezentarea echipamentului
Cuptorul cu microunde Vortex, model WD900DL23-7
Acest produs este destinat exclusiv uzului casnic. Este un echipament din Grupa 2 Clasa B ISM. Grupul 2 contin toate echipamentele ISM (Industriale, Stiintifice si Medicale) in care energia de frecventa radio este generata intentionat si/sau utilizata ca radiatie electromagnetica pentru tratarea materialelor, si echipament de electroeroziune. Din clasa B fac parte echipamentele pentru uz casnic si pentru utilizatori conectati la reteaua de joasa tensiune care alimenteaza cladiri cu folosinta casnica.
Tensiune de alimentare 220-230V~50H
Putere consumata 1400W
1000W(grill)
Putere nominala generata 
pentru microunde 900W
Frecventa operare 2450MHz
Dimensiuni exterioare 305mm(H)x508mm(W)x415mm(D)
Dimensiuni interne cuptor 215mm(H)x350mm(W)x330mm(D)
Capacitate cuptor 23Litri
Uniformitate gatit Sistem tava rotire {?314mm}
Masa neta 15,4 kg
2. Functionarea echipamentului
Schema bloc 
- Panou de control - este locul de unde utilizatorul isi alege programul de gatit dorit.;
- Programator -este locul de unde se programeaza functionarea echipamentului. Acesta este intr-o legatura bidirectionala cu panoul de control;
- Motorul electric -este alimentat de la sursa Acesta angreneaza axul si inelul de rulare+sistemul de ventilatie al cuptorului;
- Termostatul- regleaza temperatura de catre programator;
- Magnetronul- generator continuu de microunde pentru cuptoare de uz industrial si casnic. In generatoarele de microunde sunt necesare sisteme de inalta tensiune care sa furnizeze puterea de curent continuu ce va fi convertita in energie de radiofrecventa.
Inima sistemului de inalta tensiune o constituie magnetronul. Magnetronul este un tub electronic de inalta frecventa care este alcatuit din elementele principale : anod, catod/filament, antena, magneti permanenti. 
Anodul este circular si contine mai multe cavitati rezonante care sunt circuite acordate ce determina frecventa de iesire a tubului. 
Catodul si filamentul sunt plasate in centrul cilindrului ce reprezinta anodul.
Antena este conectata la anod si permite cuplarea externa la ghidul de unda pentru a transmite energia de radiofrecventa generata de magnetron. 
Magnetii permanenti genereaza un camp magnetic paralel cu axa catodului.
Functionarea magnetronului se bazeaza pe miscarea electronilor, generati de filament,
catre anod, sub influenta simultana a doua campuri : campul electric generat de tensiunea anodica aplicata tubului si campul magnetic generat de magnetii permanenti. Sub influenta campului electric electronii tind sa se deplaseze liniar de la catod la anod. Sub influenta campului magnetic axial traiectoria electronilor va fi una circulara de la catod spre anod. Prin actiunea combinata a celor doua campuri rezulta, practic, un nor electronic care se roteste in spatiul cuprins intre catod si cavitatile rezonante ale anodului. Trecerea norului prin fata cavitatilor, care sunt circuite rezonante LC, induce un curent in acestea, curent ce se inchide in circuitul anodic.
Reguli de exploatare corecta :
- cuptorul trebuie asezat pe o suprafata plana, stabila, capabila sa suporte greutatea sa si a celei mai grele mancari care ar putea fi gatita in el ;
- cuptorul nu se tine inapropierea sursei de caldura, umezeala, umiditate mare sau langa materiale combustibile ;
- trebuie sa poata fi ventilat corespunzator : 20 cm spatiu liber deasupra cuptorului, 10 cm la spate si 5 cm pe lateral ;


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza unui Cuptor cu Microunde din Punct de Vedere al Fiabilitatii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!