Alama

Extras din referat Cum descarc?

Definitie
Alama este un aliaj de cupru si zinc, combinanate intr-o varietate larga de proportii. Ea este adesea aliata cu alte metale, inclusiv staniu, plumb si aluminiu.
Clasificarea alamelor
Alamele se clasifica dupa mai multe criterii : 
dupa numarul de faze: alame monofazice ? si alame bifazice ?'
dupa modul de prelucrare: alame pentru deformare plastica si alame pentru turnatorie 
dupa compozitie: alame obisnuite (Cu-Zn) si alame speciale (Cu-Zn-elemente de aliere) 
Alamele speciale
Alamele speciale sunt aliaje Cu-Zn care contin, adaugate in mod voit, unul sau mai multe elemente de aliere, in scopul modificarii uneia sau mai multor caracteristici fizico-mecanice si tehnologice. 
Alamele speciale sunt standardizate prin aceleasi standarde ca si la alamele obisnuite
Compozitia chimica a alamelor
Proprietati mecanice ale alamelor monofazice si bifazice
Alamele monofazice prezinta proprietati mecanice apropriate de ale cuprului: plasticitate mare, putand si deformate plastic cu usurinta, atat la rece cat si la cald, iar rezistenta la rupere, limita de curgere si duritatea sunt putin superioare fata de cele ale cuprului. 
Alamele bifazice contin faza mai dura ?', care determina cresterea duritatii si a rezitentei la rupere a acestor alame. Datorita plasticitatii reduse , alamele bifazice se prelucreaza prin deformare plastica la cald, la temperaturi de peste 500 grade.


Fisiere in arhiva (1):

  • Alama.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!