Volei-ul pe plajă

Extras din referat Cum descarc?

VOLEI-UL PE PLAJA 
In sport se regasesc manifestarile tipice jocurilor, ca libertatea si initiativa actiunilor,motivatia imediatalegata de insasi activitatea desfasurata, satisfactia efectuarii unor actiuni care scot an evidenta calitatile si maiestria personala. Jocurile insotesc interaga evolutie a amului, pana la batranete; chiar daca formele de manifestare se modifica ,principalele carcteristici se pastreza, dand fiecarei varste o savoare particulara, raspunzand unor nevoi si tendinte firesc si permanent umane.
Jocurile reprezinta o serie de caracteristici prin care apropierea de activitatile sportive apare fireasca. Chateau J., (Copilul si jocul), spune ca adevaratul joc este serios, are reguli severe si presupune ostenela pana la istovire. El mai adauga ca jocul repreuinta o lume aparte, diferita de a adultilor. Acelasi lucru il putem spune si despre sport- este o lume aparte, diferita de cea obisnuita, creeaza intr-un anumit fel o ,,iluzie", fara a fi lipsit de intentionalitatea constiintei de declansare, ca si in efectuare si apreciere. 
Voleiul de plaja este un sport practicat de doua echipe compuse fiecare din cate doi jucatori, pe un teren de nisip, impartit in doua parti de un fileu. Mingea este jucata prin lovirea cu orice parte a corpului.
Pentru fiecare echipa, obiectivul jocului este sa trimita mingea regulamentar, pe deasupra fileului in terenul advers si sa impiedice mingea sa cada in propriul teren.
Mingea este pusa in joc de catre jucatorul de la serviciu. Jucatorul serveste expediind mingea cu o mana sau un brat, pe deasupra fileului, catre terenul advers.
O echipa este acreditata sa loveasca mingea de trei ori, spre a o returna in terenul advers.
Unui jucator nu ii este permis sa loveasca mingea de doua ori consectutiv (cu exceptia blocajului).
Faza continua pana cand mingea atinge suprafata terenul, iese din joc sau echipa greseste, returnand-o neregulamentar. Si in voleiul de plaja, echipa care castiga faza de joc marcheaza un punct. Cand echipa de la serviciu castiga faza, ea continua sa serveasca marcand un punct Cand echipa de la primire castiga faza de joc, ea marcheaza un punct si obtine dreptul de a servi, aceast lucru numindu-se "schimbare de serviciu". Jucatorul de la serviciu trebuie sa fie alternat, de fiecare data, cand este "schimbare de serviciu".
In voleiul de plaja un meci se desfasoara dupa sistemul faza-punct astfel:
Echipa care castiga doua seturi din trei, castiga meciul. Primele doua seturi se vor juca pana cand o echipa realizeaza 21 puncte, cu o diferenta de 2 puncte, fara punct limita. In eventualitatea jucarii setului decisiv (al 3-lea), echipa care realizeaza 15 puncte cu o diferenta de 2 puncte, fara punct limita, castiga setul si meciul.
1. SUPRAFATA DE JOC
DIMENSIUNI
1.1.1 Terenul de joc este rectangular, masurand 16 x 8 m, fiind inconjurat de zona libera de minim 3 m latime si de spatiul liber de orice obstacol pe o inaltime de minimum 7 m de la suprafata de joc.
1.1.2 Pentru competitiile Mondiale FIVB, terenul de joc este rectangular, masurand 16 x 8, fiind inconjurat de o zona libera de minimum 5 m, de la liniile de fund/liniile laterale si de un spatiu liber de orice obstacol pana la inaltimea de 12,5 m de la suprafata de joc.
SUPRAFATA DE JOC
1.2.1 Terenul de joc trebuie sa fie din nisip, cat mai nivelat si fin, fara pietre scoici sau orice alt obiect care poate prezente riscuri de taiere sau accidentare a jucatorilor.
1.2.2 Pentru competitiile mondiale FIVB, stratul de nisip trebuie sa aiba o adancime de minimum 40 cm si sa fie compus din particule rotunde.
1.2.3 Suprafata de joc nu trebuie sa prezinte pericole de accidentare pentru jucatori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Volei-ul pe Plaja.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!