Tenisul de camp

Extras din referat Cum descarc?

Tenisul de camp este un sport jucat fie intre doi jucatori (simplu), fie intre doua echipe a cate doi jucatori (dublu). Jucatorii folosesc o racheta pe baza de racordaj pentru a lovi o minge de cauciuc acoperita cu pasla peste fileu, mingea trebuind sa ajunga in terenul adversarului.
Originar din Anglia, la sfarsitul secolului al XIX-lea, tenisul s-a raspandit mai intai in lumea engleza, in special la persoanele bogate din clasele superioare.
Tenisul este acum un sport olimpic si este jucat indiferent de bani, de varsta, in multe tari de pe glob. In mod remarcabil, in afara adoptarii sistemului "tie-break", regulile sale au ramas neschimbate din 1890.
Istorie
Tenisul ca sport modern are doua origini. Intre anii 1859 si 1865, Harry Gem si prietenul sau Augurio Perrera  au dezvoltat un joc care combina elemente de rackets si jocul spaniol pelota. In 1874, impreuna cu doi doctori de la Warneford Hospital, au fondat primul club de tenis din lume pentru a juca pelota pe gazonul din spatele hotelului Manor House. The Courier din 23 iulie 1884 a evidentiat unul dintre primele turnee de tenis, care s-a desfasurat pe terenurile de la Shrubland Hall. 
In decembrie 1873, Walter Clopton Wingfield a inventat un joc similar, pentru amuzamentul invitatilor sai la o petrecere in gradina de pe proprietatea sa de la Nantclwyd, in Llanelidan, Wales. Jocul sau avea la baza vechiul sport de tenis in sala, Jeu de paume. Conform istoricilor moderni ai tenisului, si terminologia tenisului modern deriva din acea perioada, deoarece Wingfield a imprumutat si numele si o mare parte a vocabularului francez al tenisului regal si le-a aplicat noului joc.
Primele campionate de la Wimbledon, Londra, au avut loc in anul 1877. In 21 mai, 1881, s-a format Asociatia nationala a tenisului de camp a Statelor Unite ale Americii (in prezent poarta denumirea de United States Tennis Association) pentru a standardiza regulile si a organiza competitii. Campionatul national american de tenis masculin la simplu, sau U.S. Open, s-a organizat pentru prima data in 1881 la Newport, Rhode Island. Campionatul national american de tenis feminin la simplu s-a organizat pentru prima data in 1887. Tenisul a fost un sport popular si in Franta, unde s-a organizat pentru prima data turneul French Open in 1891. Astfel, Wimbledon, U.S. Open, Australian Open, si French Open (care dateaza din 1905) au devenit si au ramas cele mai prestigioase evenimente in tenis. Impreuna, aceste patru competitii poarta denumirea de Grand Slam (un termen imprumutat din bridge). 
Turnee profesioniste
Grand Slam
In circuitul profesionist de tenis sunt patru turnee de Grand Slam: Australian Open, French Open, Wimbledon si US Open.
Perioada	Turneu	Loc	Suprafata
ianuarie
Australian Open
Melbourne,  Australia
Rebound Ace
mai-iunie
French Open
Paris,  Franta
Zgura
iunie-iulie
Wimbledon
Londra,  Anglia
Iarba
septembrie
US Open
New York,  Statele Unite ale Americii
Ciment
Masters Series
Circuitul Masters Series cuprinde noua turnee anuale, care se vor reduce la opt din 2009. In prezent turneele se desfasoara in Europa si America de Nord si sunt organizate de ATP (Asociatia Tenismenilor Profesionisti).
Perioada	Turneu	Loc	Suprafata
martie
Indian Wells Masters	Indian Wells,  Statele Unite ale Americii
suprafata tare
martie-aprilie
Miami Masters	Miami,  Statele Unite ale Americii
suprafata tare


Fisiere in arhiva (1):

  • Tenisul de camp.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!