Tenisul de câmp

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tenisul de camp este un sport jucat fie intre doi jucatori (simplu), fie intre doua echipe a cate doi jucatori (dublu). Jucatorii folosesc o racheta pe baza de racordaj pentru a lovi o minge de cauciuc acoperita cu pasla peste fileu, mingea trebuind sa ajunga in terenul adversarului.

Originar din Anglia, la sfarsitul secolului al XIX-lea, tenisul s-a raspandit mai intai in lumea engleza, in special la persoanele bogate din clasele superioare.

Tenisul este acum un sport olimpic si este jucat indiferent de bani, de varsta, in multe tari de pe glob. In mod remarcabil, in afara adoptarii sistemului "tie-break", regulile sale au ramas neschimbate din 1890.

Istorie

Tenisul ca sport modern are doua origini. Intre anii 1859 si 1865, Harry Gem si prietenul sau Augurio Perrera au dezvoltat un joc care combina elemente de rackets si jocul spaniol pelota. In 1874, impreuna cu doi doctori de la Warneford Hospital, au fondat primul club de tenis din lume pentru a juca pelota pe gazonul din spatele hotelului Manor House. The Courier din 23 iulie 1884 a evidentiat unul dintre primele turnee de tenis, care s-a desfasurat pe terenurile de la Shrubland Hall.

In decembrie 1873, Walter Clopton Wingfield a inventat un joc similar, pentru amuzamentul invitatilor sai la o petrecere in gradina de pe proprietatea sa de la Nantclwyd, in Llanelidan, Wales. Jocul sau avea la baza vechiul sport de tenis in sala, Jeu de paume. Conform istoricilor moderni ai tenisului, si terminologia tenisului modern deriva din acea perioada, deoarece Wingfield a imprumutat si numele si o mare parte a vocabularului francez al tenisului regal si le-a aplicat noului joc.

Primele campionate de la Wimbledon, Londra, au avut loc in anul 1877. In 21 mai, 1881, s-a format Asociatia nationala a tenisului de camp a Statelor Unite ale Americii (in prezent poarta denumirea de United States Tennis Association) pentru a standardiza regulile si a organiza competitii. Campionatul national american de tenis masculin la simplu, sau U.S. Open, s-a organizat pentru prima data in 1881 la Newport, Rhode Island. Campionatul national american de tenis feminin la simplu s-a organizat pentru prima data in 1887. Tenisul a fost un sport popular si in Franta, unde s-a organizat pentru prima data turneul French Open in 1891. Astfel, Wimbledon, U.S. Open, Australian Open, si French Open (care dateaza din 1905) au devenit si au ramas cele mai prestigioase evenimente in tenis. Impreuna, aceste patru competitii poarta denumirea de Grand Slam (un termen imprumutat din bridge).

Turnee profesioniste

Grand Slam

In circuitul profesionist de tenis sunt patru turnee de Grand Slam: Australian Open, French Open, Wimbledon si US Open.

Perioada Turneu Loc Suprafata

ianuarie

Australian Open

Melbourne, Australia

Rebound Ace

mai-iunie

French Open

Paris, Franta

Zgura

iunie-iulie

Wimbledon

Londra, Anglia

Iarba

septembrie

US Open

New York, Statele Unite ale Americii

Ciment

Masters Series

Circuitul Masters Series cuprinde noua turnee anuale, care se vor reduce la opt din 2009. In prezent turneele se desfasoara in Europa si America de Nord si sunt organizate de ATP (Asociatia Tenismenilor Profesionisti).

Perioada Turneu Loc Suprafata

martie

Indian Wells Masters Indian Wells, Statele Unite ale Americii

suprafata tare

martie-aprilie

Miami Masters Miami, Statele Unite ale Americii

suprafata tare

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tenisul de camp.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 370 cuvinte
Nr caractere:
7 569 caractere
Marime:
46.40KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Educatie Fizică și Sport
Tag-uri:
tenis, sport, reguli
Predat:
la liceu
Profil:
Sportiv
Profesorului:
Cojocariu Adrian
Sus!