Studiu privind gradul de dezvoltare al calității motrice

Extras din referat Cum descarc?

Cuvinte cheie: 
dezvoltare , viteza, ciclul gimnazial, handbal
Rezumat:
Lucrarea de fata prezinta dezvoltarea calitatii motrice-viteza prin mijloacele specific handbalului , in elaborarea acestui articol am consultat mai multe carti de specialitate ,iar studiul l-am realizat pe baza catorva teste specifice handhalului.
Iontroducere: 
Conceptia de pregatire unitara, a junioarelor in handbal este o cerinta tot mai des exprimata de catre numerosi tehnicieni. Ea apare cu atat mai necesara, cu cat se simte nevoia ca procesul instructiv-educativ, la nivelul acestui esalon sa fie incadrat in limitele unor coordonate corespunzatoare particularitatilor de varsta si sex si obiectivului prioritar de crestere a unui numar cat mai mare de valori autentice pentru handbalul de inalta performanta.
Material si metode:
In realizarea acestei cercetari am pornit de la urmatoarele:
Prin planificarea antrenamentelor si stabilirea mijloacelor de actionare din jocul de handbal determina perfectionarea indicilor de dezvoltare a calitatii motrice VITEZA, la aceasta categorie de varsta.
Evolutia jocului de handbal cunoaste, in zilele noastre, o intensa acceleratie, similara de altfel cu celelalte sectoare ale vietii sociale, o acceleratie sesizabila concret in ultimii 10-15 ani si care reprezinta efortul, pe plan sportiv-handbalistic, progresului rapid al stiintelor generale si spectrale, al spiritului de competitivitate, spirit pe care-l manifesta omul modern, al tendintelor sale de afirmare in ierarhia nationala si internationala a valorilor. Alaturi de aceste conditii externe, stimulatoare ale dezvoltarii sale, handbalul a evoluat in aceeasi masura si datorita acumularilor inregistrate in continutul si factorii sai componenti, in pregatirea fizica, tehnica, tactica si psihologica. Acesti factori enumerati mai sus, suprasolicitanti pana la limitele relative ale momentului, s-au stimulat reciproc in dezvoltarea unora pe seama altora, cand pregatirea tehnica si tactica pe seama celei fizice, cand toate pe seama angajarii psihice.
Obiective:
1. Dezvoltarea continua a calitatilor motrice cu orientare treptata spre formele de manifestare ale acestora in jocul de handbal.
2. Perfectionarea tehnica de baza in conditii cat mai apropiate de joc si insusirea procedeelor tehnice speciale.
3. Specializarea pe grupe de posturi (semicerc si 9 m) si inceperea specializarii pe postul pentru care are aptitudini si care se preconizeza ca da randament maxim.
4. Insusirea temeinica a cunostintelor si deprinderilor de tactica individuala, insistandu-se asupra formarii capacitatii de alegere a celor mai indicate executii tehnice, in raport cu situatia de joc si de orientare a actiunilor individuale in sensul colaborarii tactice cu coechipierii.
5. Intarirea deprinderilor de colaborare tactica diversificata in cadrul unitatilor tactice ale echipei
6. Formarea capacitatii de integrare eficiente in joc subordonand actiunile individuale cerintelor tactice ale ansamblului.
METODE DE CERCETAR
Pentru realizarea cercetarii am folosit urmatoarele metode:
1. metoda studiului bibliografic, avuta la dispozitie;
2. metoda observatiei, prin intocmirea protocoalelor de observatie (antrenamente);
3. testarea, probele efectuate de subiecti au scos in evidenta gradul de actualitate si utilitatea teoretica si practica a temei de cercetare;
4. metoda calculului, media aritmetica, abaterea standard, coeficient statistico-metodic de variabilitate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu privind gradul de dezvoltare al calitatii motrice.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. BOTA, IOAN; BOTA, MARIA -  Handbalul
2. CERCEL, PAUL -  Calitati motrice la jucatorii de handbal
3. GHERMANESCU, KUNST IOAN -  Teoria si metodica handbalistului
4. GOGALTAN, VALERIU -  Instruirea copiilor si juniorilor in handbal
5. Tudor, V. - (2001), Evaluarea in educatie fizica. Editura Printech, Bucuresti


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!