Sindromul tendonului iliotibial o afectiune a genunchiului

Extras din referat Cum descarc?

Bandeleta iliotibiala este o banda fibroasa, un veritabil tendon, care corespunde tendonului final al muschiului mare fesier si al muschiului tensor al fasciei lata. Acest tendon, a carui forma este particulara, pentru ca este plat, ca o veritabila lama, se insera la nivelul portiunii exterioare a genunchiului pe un relief osos numit tuberculul lui Gerdy. De la nivelul insertiei sale proximale-creasta iliaca si pana la nivelul genunchiului aceasta lama tendinoasa este libera si poate sa se deplaseze. Astfel bandeleta "matura" in timpul miscarilor soldului si ale genunchiului zonele anatomice situate dedesubtul ei: condilul extern al femurului, portiunea distala si externa a femurului. 
Tendinita iliotibiala (sindromul de bandeleta iliotibiala) este o patologie care se intalneste frecvent in timpul anumitor activitati sportive, cum ar fi maratonul, mersul pe bicicleta, ca si urcatul si coboratul unor pante abrupte.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sindromul tendonului iliotibial o afectiune a genunchiului.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!