Resursele Umane in Sport

Extras din referat Cum descarc?

Locul managementului resurselor umane e bine precizat in contextul managementului general. Astfel, in literatura de specialitate, aparuta pana in prezent, se pune un accent deosebit pe aspectele ce privesc relatiile dintre angajator si angajat incepand cu recrutarea, selectia, incadrarea, perfectionarea, stimularea si recompensarea de la debut pana la incetarea activitatii. Cu alte cuvinte, managementul resurselor umane ar putea fi definit ca un complex de masuri concepute interdisciplinar, cu privire la recrutarea personalului, selectia, incadrarea, utilizarea prin organizarea ergonomica a activitatii, stimularea materiala si morala pana in momentul incetarii contractului de munca. Se cunoaste afirmatia ca "Omul e masura tuturor lucrurilor", ceea ce inseamna ca omul e capabil sa integreze in cadrul activitatii sale manageriale orice solicitari prezente sau viitoare avand ca tinta propria persoana sau persoana care trebuie sa le realizeze. Esentiala este reusita de a realiza un echilibru permanent intre actiunea simultana a acestor factori si capacitatea organismului omenesc de a face fata cerintelor. Acest echilibru se reflecta in balanta energetica a organismului uman. Sistemul de gestionare a acestor factori solicitanti sunt studiati de diferite discipline stiintifice: medicale (anatomia, fiziologia, igiena), stiintele tehnice (organizarea productiei, tehnologia), psihologia, sociologia, economia. Traim intr-o societate in care schimbarile se succed cu o mare rapiditate si in care, pentru lumea afacerilor, provocarile si obligativitatea schimbarii tin de domeniul normalitatii. Ori, fara un factor uman capabil de schimbare si adaptare, de creativitate si competente profesionale multiple, organizatiile de orice fel sunt sortite esecului. In acest context, oamenii reprezinta o resursa vitala, de azi si de maine a tuturor organizatiilor, care asigura supravietuirea, dezvoltarea si succesul acestora.
Aceste idei isi gasesc aplicabilitatea si in cazul organizatiilor sportive, structuri ce trebuie sa-si mentina mobilitatea, capacitatea de asi dezvolta insusirile sistemice proprii ce includ si proceseaza informatia, feed-back-ul, capacitatea de autoreglare si anticipare in vederea evitarii factorilor entropici perturbatori. In aceasta directie trebuie sa actioneze si managerul pentru a obtine rezultate pozitive in activitatea organizatiei sportive pe care o patroneaza. Caracteristica de baza a managementului organizatiilor sportive este situarea in centrul preocuparilor sale a omului in toata complexitatea sa, ca subiect si ca obiect al activitatii prin prisma obiectivelor ce ii revin in concordanta cu resursele si mijloacele sistemelor in care este integrat. Managementul unei organizatii sportive reprezinta modul de a conduce, de a gestiona rational, de a organiza toate activitatile ce au loc la nivelul superior al clubului dar si la locul de desfasurare al activitatilor sportive, de a stabilii scopuri si obiective, de a construi strategii, de a utiliza cu eficienta resursele umane, materiale si timpul, de a realiza o convergenta a actiunilor personale cu ale celorlalti. 
In acest context, managementul resurselor umane in cazul organizatiei sportive presupune imbunatatirea continua a activitatii tuturor angajatilor in scopul realizarii misiunii si obiectivelor organizationale. Exercitarea unui asemenea tip de management necesita drept conditie primordiala ca fiecare manager sa constituie un model de atitudine comportamentala. Actiunile manageriale trebuie sa ia in considerare fiecare salariat ca pe o individualitate distincta, cu caracteristici specifice. Aplicarea cu


Fisiere in arhiva (1):

  • Resursele Umane in Sport.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!