Protejarea și Conducerea Mingii în Jocul de Fotbal

Extras din referat Cum descarc?

I. PROTEJAREA MINGII
Protejarea mingii este elementul tehnic cu ajutorul caruia un jucator aflat in posesia mingii incearca sa ramana in posesia acesteia , protejand-o de interventia unui adversar.
Protejarea mingii apare in majoritatea cazurilor combinata si cu alte elemente tehnice cum ar fi : conducerea mingii , preluarea mingii , miscarea inselatoare.
Protejarea mingii ca element tehnic se concretizeaza prin doua procedee tehnice:
- protejarea mingii de pe loc ;
- protejarea mingii din miscare (in timpul conducerii) ; 
1. Protejarea mingii de pe loc
Protejarea mingii de pe loc reprezinta totalitatea miscarilor executate de jucatorul aflat in posesia mingii , pe loc , in scopul mentinerii posesiei mingii. Aceste miscari se desfasoara intr-o succesiune bine stabilita. Miscarile incep prin asezarea piciorului pe minge si tragerea ei spre inapoi cu talpa sau interiorul labei piciorului , in timp ce trunchiul jucatorului se roteste pe piciorul de sprijin , jucatorul ajungand astfel cu spatele la adversar , interpunandu-se intre acesta si minge intr-o pozitie incordata si bine fixata pe ambele picioare.
Un rol important in mentinerea pozitiei optime pentru protejarea mingii il au bratele , care sunt usor ridicate si flexate din articulatia cotului , mentinand astfel echilibrul corpului si o mai buna protectie a mingii
Greseli frecvente.
- jucatorul aflat in posesia mingii comite fault in momentul in care protejeaza mingea ;
- pozitie inalta a corpului in timpul protectiei mingii ;
- pozitie incorecta a bratelor ;
Utilizare tactica:
- mentinerea posesiei mingii in diferite zone ale terenului , atunci cand nu se poate pasa sau finalize ;
2. Protejarea mingii din miscare (in timpul conducerii)
Acest procedeu tehnic este combinat in permanenta cu conducerea mingii. Jucatorul aflat in posesia mingii conduce mingea cu piciorul opus directiei din care vine adversarul fiind jumatate intors spre adversar interpunandu-se intre acesta si minge , bratul dinspre adversar fiind putin ridicat si flexat din cot , mentinand astfel adversarul la o anumita distanta.
Greseli frecvente
- conducerea mingii se face cu piciorul de pe partea adversarului ;
- pozitie inalta a centrului general de greutate ;
- bratul ridicat se foloseste pentru impingerea adversarului ;
Utilizare tactica
- mentinerea posesiei mingii in timpul conducerii pana la luarea unei decizii cu privire la finalizarea actiunii ;
II. CONDUCEREA MINGII
Conducerea mingii este un element tehnic care ofera cursivitate jocului si care are drept scop avansarea in spatiile libere. Conducerea mingii este elementul tehnic prin care mingea , in urma loviturilor successive cu una din partile labei piciorului este controlata si transportata de catre jucator in functie de cerintele tactice la un moment dat.
Desi in fotbalul actual este un element tehnic care reduce viteza de joc este indispensabil in economia jocului. In fotbalul actual accentul se pune pe circulatia rapida a mingii si jucatorilor , conducerea mingii fiind un element tehnic care odata bine insusit poate decide soarta unui joc.
Acest element tehnic are trei procedee tehnice :
- conducerea mingii cu interiorul labei piciorului ;
- conducerea mingii cu exteriorul labei piciorului ;
- conducerea mingii cu siretul plin .


Fisiere in arhiva (1):

  • Protejarea si Conducerea Mingii in Jocul de Fotbal.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!