Pregătirea tehnică în atletism

Extras din referat

Caracterul natural al celor mai multe probe atletice face ca baza generalaa a miscarilor sa fie cunoscuta inca inainte de a lua contactul cu procesul organizat de invatare. Elementul asupra caruia trebuie sa se insiste in cursul activitatii de invatare si perfectionare a alergarii de viteza va fi cresterea treptata a vitezei pana la atingerea valorii maxime a acesteia.
Este indicat ca de la inceput sa se puna accentul pe espectele importante ce trebuie insusite si pe greselile ce apar in procesul de invatare.
Invatarea tehnicii pasului alergator de viteza cu componentele sale se realizeaza prin folosirea mecanismului de baza (alergarea) cu variantele sale, complicand exercitii treptat folosind mijloace naturale sau artificiale. Formarea pasului alergator corect, reprezinta principalul obiectiv precum si depistarea greselilior ce apar datorate diferitelor cauze (receptionarea gresita a executiei, lipsa posibilitatilor fizice).
In procesul de invatare a tehnicii pasului alergator de viteza se incepe cu insusarea pasului accelerat.
a. Aceasta se face prin:
- alergare accelerata in linie dreapta pe distante cuprinse in functie de varsta, grad de pregatire intre 20 _ 50 m. Aceasta alergare se face individual, pe perechi si apoi in grup;
- alergare accelerata in linie dreapta pe diferite distante la semnalul sonor al conducatorului;
- alergare accelerata la deal;
- jocuri si stafete ce presupun alergarea accelerata.
b. Pasul accelerat de viteza este continua de pasul lansat de viteza. Pentru invatarea si perfectionarea lui folosim obligatoriu si pasul accelerat pentru a ajunge la viteza maxima.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pregatirea Tehnica in Atletism.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!