Norme Generale de Disciplina si Siguranta

Extras din referat Cum descarc?

NORME GENERALE DE DISCIPLINA SI SIGURANTA
Ignoranta, prostia si incostienta, sunt responsabile de majoritatea accidentelor care au loc in salile de gimnastica. Acest lucru face necesar ca in timpul antrenamentelor sa domneasca ordinea si disciplina. De aceea nimic nu este mai bine ca sa se stabileasca si sa se indeplineasca de ca1retoti a normelor de comportament in apropiere saupe aparatele de gimnastica.
Bufoneriile si jocurile in interiorul salii trebuie interzise si tranzitia (trecerea) de la un aparat la altul sa se faca in ordine.
Comportamentul si prezentarea adecvata maresc autocontrolul si disciplina de care toti gimnastii au nevoie pentru a obtine rezultate bune.
PRIMUL AJUTOR SI METODE DE URGENT A
Este fundamental ca intotdeauna cand se duc la capat activitati gimnastice sa se aiba acces la asistenta de urgenta siprimul ajutor aratat in continuare si ca toti participantii sa inteleaga necesitatea de a fi asa.
PREVENIREA
- In apropierea instalatiilor trebuie sa existe instructiuni clare aspra modului in care trebuie sa se solicite asistenta medicala de urgenta si numaml de telefon de la salvare.
- Pe langa alte numere de telefon trebuie sa existe si nurnaml celui mai apropiat spital care are sala de urgenta.
- In sala trebuie sa existe 0 trusa de prim ajutor in care trebuie sa fie urmatoarele:
- agenti analgezici: aspirina solubila, sprayanalgezic.
- agenti dezinfectanti: solutie antiseptica, crema antiseptica, fase sterile, bandaje de bumbac antiseptice, (bandaje nu adezivi).
- bandaje: cu dimensiuni de 7.5cm si 15cm, triunghiulare, adezive (7.5 cm), plasture, rola de bumbac, panglica de oxid de zinc (de1.2cm si 2.5 cm).
- altele: clipsuri de sustinere, foarfece ace sterile (pentru basici), solutie pentru spalarea ochilor, termometru clinic si un manual de prim ajutor.
PROCEDURA
Accidentale se produc oricat de atent ar fi antrenorul si oricate precauti s-ar lua. Un antrenor trebuie sa fie intotdeauna pregatit sa actioneze prompt atunci cand apare o accidentare. Daca antrenorul este calificat pentru diagnosticarea sau tratarea leziunilor san daca masurile luate nu sunt cele mai adecvate, repercursiunile pot fi grave pentru gimnast.
Antrenorul trebuie sa se limiteze sa dea primul ajutor accidentatului si sa solicite imediat asistentamedicala profesionala. Actiunea antrenorului dupa o accidentaretrebuie sa se faca astfel:
I. Sa intrerupa lecita, sa ordoneze ceilalti gimnasti si sa ii indeparteze de persoana accidentata.
II. Sa se incredinteze ca accidentatul este constient (sa vorbeasca). Daca nu este asa, sa ii examineze respiratia si sa vada daca este stabila. In cazul in care are dificultati respiratorii sa puna in pratica masurile de respiratie artificiala si sa solicite asistenta medicala de urgenta.
III. Daca accidentatul este constient, sa incerce sa determine cum s-a produs accidentul. Sa il intrebe cum a cazut si daca simte durere intr-o anume zona. Sa vada da:caisi simte bratele si picioarele (doar prin atingere) in cazul in care suspecteaza o leziune a membrelor.
IV. Sa investigheze presenta semnelorde deformare a extremitatilor sau a articulatiilorsaude dificultati in miscare.
V. Sa solicite asistenta medicala daca are dubii sau daca observa vreun semn de leziune grava.
VI. Pacientul poatefi miscat doar daca leziunea nu este grava. Aceste puncte sunt doar un ghid general; este recomandat ca antrenorii sa fie familiarizati cu masurile de prim ajutor si sa fie instruit in acest sens.


Fisiere in arhiva (1):

  • Norme Generale de Disciplina si Siguranta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!