Mijloace Tehnice Atractive la o Echipa de Juniori in Jocul de Volei

Extras din referat Cum descarc?

Voleiul este un joc sportiv care se bucura de o larga apreciere din partea tuturor categoriilor de practicanti de orice varsta. Pentru a avea garantia unei reusite depline, cei care isi propun sa instruiasca, trebuie sa respecte anumite cerinte, si anume: utilizarea unui material didactic corespunzator varstei, selectionarea unor mijloace si metode, asigurarea unui cadru atractiv.
Voleiul este un sport in care se necesita coordonare si lucru in echipa. Desi majoritatea echipelor trebuie sa aiba aceste abilitati, poate fi dificil sa inveti copiii aceste lectii fara sa repeti exercitiile. Cea mai buna cale pentru a lupta cu plictiseala sunt mijloacele atractive - jocurile, exercitii atractive care includ concurenta si multe elemente din jocuri. Acestea vor tine antrenamentele interesante si pot crea lectii memorabile pentru intreaga echipa.
Daca este practicat la nivel de performanta, jocul se caracterizeaza prin dinamism si spectaculozitate, iar popularitatea competitiilor ii asigura un loc important in ierarhia disciplinelor sportive.
Jocul de volei modern se carecterizeaza prin viteza si varietate a actiunilor de joc, prin perfectionarea continua actiunilor, punct de lovire a mingii din ce ce mai inalt, creativitate in construirea combinatiilor de atac si flexibilitatea in alegerea sistemului de aparare. A crescut de asemenea continutul emotional al jocului, mai ales in urma modificarilor de regulament si introducerea regulii tie-breack-ului. 
Pe viitor specialistii domeniului preconizeaza ca principale directii de dezvoltare a jocului cresterea flexibilitatii in strategia si tactica echipei, dezvoltarea pregatirii mentale a jucatorilor si eliminarea treptataa a diferentelor dintre continutul jocului practicat de fete fata de cel practicat de echipele masculine. 
La nivelul echipelor de mare performanta asistam la o accelerare a ritmului de joc, cresterea numarului de simulari in atac si modificarea repartitiei actiunilor de atac de a lungul fileului cu scopul cresterii gradului de incertitudine si impiedicarea organizarii eficiente a blocajului advers. Se observa de asemenea cresterea fortei serviciului, care devine din ce in ce mai mult o arma de atac a echipei. 
Pe plan tehnic, se preconizeaza dezvoltarea jocului de volei in viitor mai ales pe seama urmatorilor factori:
- Ridicarea gradului de maiestrie tehnica individuala in paralel cu armonizarea si incadrarea ei in angrenajul de actionare colectiv;
- Insusirea si perfectionarea unui numar cat mai mare de variante de executie ale actiunilor de joc, asociate cu particularitatile individuale ale jucatorilor;
- Dezvoltarea creativitatii si a posibilitatilor de aplicare a actiunilor cunoscute in scopul valorificarii amxime a potentialului individual si colectiv, dar si a punctelor slabe ale adversarului;
- Cresterea gradului de stabilitate tehnica in conditiile de joc si in momentele de responsabilitate;
- Modificarea structurii motrice si a ritmului de executie in functie de situatia de joc;
- Cresterea numarului de variante de executie a actiunilor de finalizare prin cresterea fortei de lovire a mingii si a preciziei motrice.
TEHNICA de joc este ,,un sistem de miscari integrate specializate si automatizate (acte, gesturi, priceperi, deprinderi) , cu ajutorul carora se rezolva scopul si sarcinile de atac s si de aparare."(Bota, Colibaba, 1998). Sintetic spus, tehnica reprezinta structura motrica a jocului. Tehnica nu este de sine statatoare, ea este legata de joc in relatie cu celelalte componente si subordonata sarcinilor de instruire.
Tehnica are un caracter stiintific, este evolutiva deoarce se perfectioneaza continuu mai ales sub influenta luptei permanente dintre atac si aparare. Tehnica jocului de volei este accesibila si relativ simpla, avand un caracter rational. Se mai caracterizeaza prin viteza de deplasare si executie, precizie, coordonare si mod specific de lovire a mingii.
Tehnica jocului de volei este mai putin pretentioasa la nivelul lectiei de educatie fizica sau practicarea jocului cu scop recreativ, devenind din ce in ce mai sofisticata pe masura cresesterii nivelului de performanta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mijloace Tehnice Atractive la o Echipa de Juniori in Jocul de Volei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!