Istoria Judo-ului

Extras din referat Cum descarc?

Artele Martiale
Se cunosc mai mult de 1000 de forme de arte martiale raspandite prin toata lumea si care dateaza de mai bine de 2000 de ani. Momentul si locul de inceput al artelor martiale este necunoscut. In cultura vestica putem data dezvoltarea artelor martiale cum ar fi: tragerea cu arcul si luptele inca din Grecia antica. Totusi se pot gasi dovezi ca artele martiale erau practicate inca din vechiul Babilon.
In Orientul departat dezvoltarea artelor martiale este un pic mai obscura. Este acceptat faptul ca artele martiale isi au radacinile in vechea China alaturi de calugarii care foloseau tehnici de lupta fara arme pentru a se proteja. Nu sunt cunoscute primele tehnici de lupta fara arme. Combinatiile intre diferitele forme de lupta erau necunoscute. In ciuda dorintei clasei conducatoare de a pastra tehnicile de lupta fara arme secrete, prin comert si emigrare, artele martiale s-au raspandit din China in tot Orientul. Cea mai veche cronica referitoare la artele martiale este Nihon Shoki, care vorbeste despre luptele japoneze si dateaza din 720 e.n. De atunci artele martiale s-au dezvoltat intr-o mare varietate de sisteme care au fost predecesoarele artelor martiale existente astazi. In ciuda dezvoltarii mai multor tipuri de arme, luptele corp la corp raman un stil practicat in toata lumea.


Fisiere in arhiva (1):

  • Istoria Judo-ului.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!