Impactul disciplinelor nautice

Extras din referat Cum descarc?

Impactul disciplinelor nautice in randul tinerilor (elevilor)
In invatamantul romanesc, de dupa anul 1989, s-a incercat implementarea unor activitati de petrecere a timpului liber de loisir. Aceste activitati urmaresc realizarea mai multor obiective, cum ar fi dezvoltarea abilitatilor de comunicare intragrup si intergrupuri, dezvoltarea unitatii de grup, dezvoltarea calitatilor motrice (viteza, indemanarea, rezistenta, forta, mobilitatea, supletea) si a celor moral-volitive (ambitia, darzenia, curajul, determinarea). Profesorii de educatie fizica din scoli sunt cei care indruma, in mod special, elevii spre acest gen de activitati, dar asta nu inseamna ca nu pot exista in cadrul scolii si profesori de la alte materii care sa initieze sis a conduca aceste activitati. Ma refer aici, in special la profesorii de geografie, de biologie, dar si altii care sunt pasionati de iesiri in natura sau de practicarea unor discipline mai mult sau mai putin extreme. Printre acestea putem aminti: jocuri pe echipe (diferite sporturi pe plaja), catarare-escaladare, calarie, diferite sporturi de iarna sau sporturi nautice. 
Sporturile nautice se bucura de la an la an de o popularitate crescuta in randul tinerilor, fapt imbucurator in contextual promovarii miscarii fizice la marele public. Exemple de sporturi nautice sunt: 
- Kitesurfing (Kiteboarding) - este un sport nautic extrem ce presupune utilizarea unui zmeu pentru "a zbura" pe apa. Zmeul trebuie sa fie sa fie destul de puternic pentru a trage un surfboard. Acest sport poate fi practicat pe orice locatie cu apa, singurul factor important fiind viteza vantului. Pentru a practica kitesurfing este nevoie de o instruire riguroasa in ridicarea zmeului si manevrarea surfbord-ului pentru evitarea accidentelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul disciplinelor nautice.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!