Escalada

Extras din referat Cum descarc?

I. INTODUCERE
Turismul pentru agrement si sport in Romania a luat amploare odata cu dezvoltarea 
economica si sociala. Un lucru important este dorinta si vointa populatiei autohtone, 
constientizarea puternica a publicului, astfel fiecare locuitor sa contribuie la ,,curatenia generala", conservarea traditiilor arhitectonice si culturale, mentinerea unui climat psihosocial 
placut, politete, vorbirea mai multor limbi straine. Trebuie pornit de la ideea ca orice turist care ajunge in regiune consuma, care are repercusiuni pana la toate nivele sociale. Relieful acestui tinut prezinta toate componentele necesare unui turism sportiv, ecologic, cultural, stiintific in plina dezvoltare. 
II. MOTIVAREA ALEGERI TEMEI
Principalul motiv alegerii acestei teme,,Omul si escalada(alpinism) reiese din faptul ca am practicat escalada ( Cheile Bistritei Ardelene) si datorita faptului ca se poate practica in Judetul nostru alaturi de alte sporturi extreme .
III. TURISMUL DE AGREMENT IN ROMANIA
Romania dispune de un bogat potential turistic si ofera o gama larga de propuneri turistice de interes general sau tematice. Activitatile in aer liber sunt practicate cu entuziasm in Romania, de multa vreme. De fapt, cuvantul "turism" inseamna pentru romani drumetii montane, practicandu-se atat sporturi de vara (alpinism, ciclism, mountain-biking), cat si sporturi de iarna (schi), dar si sporturi nautice (surfing, schi nautic si scufundari, caiac si canoe pe rauri si lacuri).
In ultimii ani, Romania a devenit o destinatie preferata pentru multi europeni (mai mult de 60% dintre turistii straini provin din tarile membre UE), rivalizand si fiind la concurenta cu tari precum Bulgaria, Grecia, Italia sau Spania. Statiuni precum Mangalia, Saturn, Venus, Neptun, Olimp si Mamaia (numite uneori si Riviera Romana) sunt printre principale atractii turistice pe timp de vara.[3] In timpul iernii, statiunile de schi de pe Valea Prahovei(fig.1) si din Poiana Brasov sunt destinatiile preferate ale turistilor straini.[4][5] Pentru atmosfera lor medievala si pentru castelele aflate acolo, numeroase orase transilvanene precum Sibiu, Brasov, Sighisoara, Cluj-Napoca sau Targu Mures au devenit niste importante puncte de atractie pentru turisti. De curand s-a dezvoltat si turismul rural ce se concentreaza asupra promovarii folclorului si traditiilor.[6] Principalele puncte de atractie le reprezinta Castelul Bran, manastirile pictate din nordul Moldovei, bisericile de lemn din Transilvania ori Cimitirul Vesel din Sapanta.[7] Alte atractii turistice importante din Romania sunt cele naturale precum Delta Dunarii, Portile de Fier, Pestera Scarisoara (fig,2)si inca alte cateva pesteri din Muntii Apuseni.
Bucovina este situata in partea de nord a Romaniei, in nord-vestul Moldovei. Regiune montana pitoreasca, cu traditii etnografice ce dainuie nealterate, Bucovina se remarca printr-o activitate turistica dinamica, datorata in primul rand manastirilor. Cele cinci manastiri cu pictura exterioara, intrate in patrimoniul turistic mondial, isi pastreaza frumusetea dupa mai bine de 450 de ani.
Fig.1 Fig.2
IV. OMUL SI ESCALADA
Dintre toate formele de turism, turismul montan raspunde cel mai bine necesitatii omului modern de recreere si refacere a resurselor fizice si psihice, epuizate de activiatea cotidiana. Turismul montan este o componenta importanta a turismului, care leaga, prin profilul activitatii, celel doua categorii de statiuni, incluzandu-se in tendinta de diversificare a activeitatilor in statiune si de conferire acestora a polifunctionalitatii, dar si de includere a muntelui, prin caracteristicile sale morfopeisagistice (altitudine, componente morfologice, energie, panta, expozitie a versantilor) in circuitul turistic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Escalada.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!