Educatia Fizica - Parte Componenta a Educatiei Permanente

Extras din referat Cum descarc?

Educatia fizica reprezinta acea componenta a educatiei prin care se urmareste dezvoltarea armonioasa si normala a organismului, intarirea organismului si cultivarea unor calitati fizice necesare desfasurarii unor activitati specifice. De asemenea, vizeaza consolidarea capacitatilor de munca, perfectionarea calitatilor motrice si formarea unor calitati morale de vointa si de caracter.
Adaptarea activitatilor educatiei fizice si sportive, in special cea scolara, dar si cele privind toate categoriile de varsta, la cerintele actuale ale educatiei permanente, constituie o problema, o intrebare, o ipoteza care isi cauta raspunsul.
Educatia fizica si sportiva nu se desprinde de obiectivele, continutul si rezultatele educatiei permanente. Componenta a sitemelor de educatie, educatia fizica si sportiva participa la integralitatea sitemului, la indeplinirea obiectivelor catre ideal. Prin rolul sau de colaborare se ataseaza celorlalte componente ale educatiei, participa la completarea lor spre formarea si dezvoltarea personalitatii, a afirmarii pozitive.
Educatia fizica si sportiva isi gaseste rolul in diferitele etape de varsta ale omului, in forme variate, intervenind cantitativ si calitativ in functie de obiectivele preconizate.
Un rol deosebit se evidentiaza in perioada scolara cand educatia fizica si sportiva se manifesta preponderent cu caracterul sau formativ. Este si perioada de realizare a cunostintelor, deprinderilor si priceperilor in domeniul folosirii exercitiului fizic, al intelegerii rolului acestuia in viata omului. Se remarca acum si realizarea educatiei sportive, sporturile luand treptat locul exercitiului fizic simplu, ca mijloc de realizare a obiectivelor speifice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Educatia Fizica - Parte Componenta a Educatiei Permanente.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!