Educația fizică - parte componentă a educației permanente

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Educatia fizica reprezinta acea componenta a educatiei prin care se urmareste dezvoltarea armonioasa si normala a organismului, intarirea organismului si cultivarea unor calitati fizice necesare desfasurarii unor activitati specifice. De asemenea, vizeaza consolidarea capacitatilor de munca, perfectionarea calitatilor motrice si formarea unor calitati morale de vointa si de caracter.

Adaptarea activitatilor educatiei fizice si sportive, in special cea scolara, dar si cele privind toate categoriile de varsta, la cerintele actuale ale educatiei permanente, constituie o problema, o intrebare, o ipoteza care isi cauta raspunsul.

Educatia fizica si sportiva nu se desprinde de obiectivele, continutul si rezultatele educatiei permanente. Componenta a sitemelor de educatie, educatia fizica si sportiva participa la integralitatea sitemului, la indeplinirea obiectivelor catre ideal. Prin rolul sau de colaborare se ataseaza celorlalte componente ale educatiei, participa la completarea lor spre formarea si dezvoltarea personalitatii, a afirmarii pozitive.

Educatia fizica si sportiva isi gaseste rolul in diferitele etape de varsta ale omului, in forme variate, intervenind cantitativ si calitativ in functie de obiectivele preconizate.

Un rol deosebit se evidentiaza in perioada scolara cand educatia fizica si sportiva se manifesta preponderent cu caracterul sau formativ. Este si perioada de realizare a cunostintelor, deprinderilor si priceperilor in domeniul folosirii exercitiului fizic, al intelegerii rolului acestuia in viata omului. Se remarca acum si realizarea educatiei sportive, sporturile luand treptat locul exercitiului fizic simplu, ca mijloc de realizare a obiectivelor speifice.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Educatia Fizica - Parte Componenta a Educatiei Permanente.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 033 cuvinte
Nr caractere:
6 574 caractere
Marime:
15.97KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Educație Fizică
Tag-uri:
educatie fizica, sport
Predat:
la facultate
Materie:
Educație Fizică
Sus!