Descrierea exercițiilor tehnice și tactice individuale și colective ale jocului de baschet

Extras din referat Cum descarc?

Descriere:
- picioarele sunt departate aproximativ cat latimea umerilor, genunchii usori indoiti, greutatea corpului egal repartizata pe cele 2 picioare. Pentru asigurarea echilibrului, un picior este dus putin in fata. Trunchiul este aplecat usor in fata, bratele usor indoite, cu palmele orientate fata in fata, degetele departate formand o cupa pregatite pentru a actiona. Privirea va fi indreptata spre directia mingii, centrul de greutatea este usor coborat. 
1. Studentii sunt dispusi in semicerc, se executa de pe loc pozitia fundamentala printr-un balans pe verticala trecand prin pozitiile: inalta, medie si joasa. 
2. Studentii sunt dispusi in coloana cate unul, executa la semnal sonor un fluier, o usoara saritura cu aterizare in pozitia fundamentala.
3. Studentii sunt dispusi in coloana cate 2 , din deplasare la semnal sonor un fluier executa pozitia fundamentala joasa, la semnal sonor 2 fluiere executa saritura si aterizare in pozitie fundamentala medie.
4. Studentii sunt dispusi in coloana cate 2, din alergare la semnal sonor, efectueaza oprire in pozitie fundamentala.
5. Studentii sunt dispusi pe 2 siruri, alearga, executa 2 sarituri la panou si aterizeaza in pozitie fundamentala.
6. Din pozitie fundamentala jucatorii executa deplasari cu pasi adaugati inainte, inapoi, lateral, oblic inainte, oblic inapoi. Profesorul aflat in fata colectivului va dirija deplasarea prin semne. 
7. Studentii executa joc de picioare si lucru de brate, mentinand o pozitie fundamentala joasa. La primul semnal al profesorului, sprinteaza inainte, la al doilea semnal executa oprire si retragere cu spatele, din alergare.
Oprirea.
Descriere: oprirea este executata:
- intr-un singur timp;
- in doi timpi. 
Oprirea intr-un singur timp:
- din alergare usoara jucatorul executa o usoara saritura si aterizeaza pe amandoua picioarele in acelasi timp. In momentul aterizarii, gleznele, genunchiul si trunchiul se indoaie mult, corpul avand tendinta de ghemuire pentru a amortiza socul produs prin aterizare. Pozitia finala este pozitia fundamentala. Este recomandat ca in momentul aterizarii un picior sa fie adus inainte pentru a se mari baza de sustinere. Oprirea intr-un singur timp este recomandata, deoarece se poate alege piciorul de pivot.
Oprirea in doi timpi:
- se executa atunci cand jucatorul se dezechilibreaza la aterizare, sau cand jucatorul se deplaseaza cu viteza mare. Din alergare se va efectua o usoara saritura pe un picior, iar cel de-al doilea picior se va aseza pe sol printr-o bataie puternica. Primul picior care ia contact cu solul este intins din genunchi, dupa ce calcaiul a atins solul genunchiul se indoaie, pentru a amortiza socul. Piciorul al doilea care se aseaza pe sol se duce oblic inainte.


Fisiere in arhiva (1):

  • Descrierea Exercitiilor Tehnice si Tactice Individuale si Colective ale Jocului de Baschet.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!