Comunicarea nonverbala si paraverbala a profesorului de educatie fizica

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere . 3
1. Comunicarea. 3
1.1. Clasificarea tipurilor de comunicare. 7
1.2. Comunicarea nonverbala. 8
1.3. Comunicarea paraverbala. 9
2. Comunicarea noverbala si paraverbala a profesorului de educatie fizica 12
3. Bibliografie. 15


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
,,Comunicarea nonverbala si paraverbala a profesorului de educatie fizica" este tema pe care am sa o abordez in acest referat.
In primul rand am sa fac o scurta prezentare teoretica a tipurilor de comunicare , ce trebuie sa intelegem noi prin comunicare, de ce este nevoie de comunicare, principalele forme ale comunicarii etc, iar in a doua parte am sa fac un studiu de caz privind comunicarea nonverbala si paraverbala a profesorului de educatie fizica. 
1.Comunicarea
O clasa este inainte de toate un mediu de comunicare" (Jean - Claude Filloux )
Din punct de vedere cronologic, comunicare este primul instrument spiritual al omului, in procesul socializarii sale. Comunicarea presupune existenta informatiei verbale, prezentata in forma orala sau scrisa si de cel al informatiei nonverbale, reprezentata de paralimbaj, miscarile corpului si folosirea spatiului. 
Dintr-o perspectiva psihologica, comunicarea este un fenomen dinamic si complex, care presupune derularea concomitenta a mai multor procese si functii psihice, puse in slujba interactiunii, prin intermediul schimbului de mesaje intre doi subiecti. Ea poate fi, in acelasi timp, o necesitate umana sau o sursa de conflicte si insatisfactii in relatiile interpersonale. 
In termenii cei mai generali, comunicarea presupune un emitator, un canal, un mesaj, un receptor, o relatie intre emitator si receptor, un efect, un context in care are loc comunicarea si o serie de lucruri la care se refera "mesajele". Cateodata, dar nu intotdeauna, exista o intentie, un scop al faptului de a "comunica" si de a "recepta". 
Comunicarea poate avea intr-una dintre urmatoarele posibilitati sau in toate la un loc: o actiune asupra altora, o interactiune cu altii si o reactie la altii. 
Figura 1. Mecanismul comunicarii
Comunicarea poate fi definita ca " interactiune sociala prin intermediul mesajelor" (Gerbner, 1967)
Comunicarea are loc ori de cate ori un sistem - sursa - influenteaza alt sistem - destinatarul - prin utilizarea diverselor simboluri transmise prin canalul care leaga cele doua sisteme (Osgoog et al., 1957)
Creatorii de modele au tendinta, uneori, sa accentueze doua procese suplimentare, cel al "codificarii" (la capatul reprezentat de emitator) si cel al "decodificarii" (la capatul reprezentat de receptor).
Codificarea se refera la traducerea mesajului intr-un limbaj sau cod potrivite pentru mijlocul de transmisie si receptorii avuti in vedere.
Decodificarea se refera la re-traducerea mesajului in scopul captarii semnificatiei.
Cand are loc o conversatie intre doua persoane, codificarea este indeplinita de mecanismul vorbirii si (pentru comunicarea nonverbala) de miscarea muschilor, de gesturi, etc., iar decodificarea se face prin auz si vaz. 
Comunicarea este prezenta in orice moment al vietii noastre, de la banalele preocupari ale rutinei cotidiene, pe care le traim fiecare dintre noi si pana la activitatile desfasurate la nivelul organizatiilor, societatilor, culturilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicarea nonverbala si paraverbala a profesorului de educatie fizica.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

STANTON, NICHI - "Comunicarea", Editura Stiintifica si Tehnica", Bucuresti, 1995
Pease, A Limbajul trupului.Bucuresti (1993) Ed Polimark.
CERGHIT, I., Metode de invatamant. Bucuresti, Edit. Didactica si Pedagogica R.A, 1997
NEACSU, I., Instruire si invatare. Edit. Stiintifica, Bucuresti, 1990
http://www.sportscience.ro/html/articole_conf_2004_-_24.html
http://www.academia.edu/


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!