Capacitățile motrice

Extras din referat Cum descarc?

In literatura de specialitate notiunea de capacitate motrica mai este inlocuita cu 
notiunile de calitate motrica, capacitate fizica, calitate fizica, aptitudini motrice etc, 
fiecare din aceste forme avand aceeasi baza, fiind considerate de diferitii autori 
corecte din anumite puncte de vedere. 
Calitatile motrice sunt insusiri ale organismului care ofera individului posibilitatea executarii diferitelor acte motrice, legate atat de activitatea sa zilnica, cat si de cea sportiva.
Perfectionarea calitatilor motrice reprezinta unul din principalele obiective ale procesului de pregatire a tineretului scolar realizata concomitent cu formarea priceperilor si deprinderilor motrice. Calitatile motrice sunt insusiri ale organismului concretizate in capacitatea de efectuare a actiunilor de miscare cu anumiti indici de viteza, forta, rezistenta si indemanare. 
Conceptul de motricitate este definit ca exprimand o insusire a fiintei umane innascuta si dobandita de a reactiona cu ajutorul aparatului locomotor la stimuli externi si interni si externi, sub forma unei miscari.
Motricitatea reuneste totalitatea actelor motrice efectuate pentru intretinarea relatiilor cu mediul natural sau social, inclusiv prin efectuarea deprinderilor specifice ramurilor sportive. Este vorba de actele motrice realizate prin contractia muschilor scheletici.
Putem considera in sinteza ca activitatea se prezinta ca un sistem complex, constituit din subsisteme (actiuni) reglate in mod sinergic in scopul realizarii unei activitati eficienta.
Activitatea reprezinta o succesiune de actiuni, cu o arhitectura specifica, organizata ierarhic in operatii si acte sau gesturi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Capacitatile Motrice.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!