Calitățile motrice

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins
ARGUMENT 4
INTRODUCERE 6
Capitolul I 7
Teoria si motodica dezvoltarii capacitatii coordonative(indemanarea) 7
1.1.Factorii care conditioneaza indemanarea. 9
1.2.Forme de manifestare 10
Capitolul II 12
Teoria si metodica dezvoltarii fortei 12
2.1 Factori care influenteaza forta 13
2.2. Forme de manifestare 15
Capitolul III 17
Teoria si motodica dezvoltarii vitezei 17
3.1 Factori care conditioneaza viteza 17
3.2. Forme de manifestare 18
Capitolul IV 19
Teoria si metoidca dezvoltarii rezistentei 19
4.1. Factori care determina rezistenta 19
4.2 Forma de manifestare 20
Capitolul V 21
Mobilitatea articulara si supletea musculara 21
5.1 Factorii care determina manifestarea mobilitatii 23
5.2 Forme de manifestare 24
BIBLIOGRAFIE 27


Extras din referat Cum descarc?

ARGUMENT
Am ales aceasta tema ,, Calitatile motrice"deoarece in orice ramura de sport aceste calitati sunt foarte importante si ajuta la practicarea oricarui sport.
Practicarea gimnasticii artistice de performanta in concordanta cu stilul propriu si cerintele actuale solicita calitati deosebite. Preformanta in gimnastica artistica depinde de nivelul unor calitati si psihomotrice pe care le urmarim si testam chiar la selectie. 
Intr-un antrenament se urmareste evolutia gimnastelor in initierea tehnica pe aparate si pregatirea fizica generala. Pentru a obtine rezultate bune este necesar ca in metodica pregatirii gimnastelor, un loc de mare importanta trebuie sa il aibe dezvoltarea calitatilor motrice care sunt solicitate la insusirea tehnicii moderne.
Fiecare calitate motrica are o varsta optima pentru dezvoltare. La gimnastica este necesar sa se lucreze pentru ridicarea nivelului lor inca de la inceput cu mijloace bine selectionate si potrivite cu varsta mica a sportivilor. 
In gimnastica artistica aceste calitati motrice se dezvolta pe tot parcursul pregatirii sportive pentru stabilirea celor mai valoroase performante sportive.
Calitatile motrice sunt implicate in realizarea miscarilor de gimnastica si manifestarea lor pe aparate. Acestea fiind: capacitatea coordonativa (indemanare), forta, viteza, rezistenta si mobilitate-suplete. Dintre aceste calitati cea mai importanta in majoritatea sporturilor este forta. 
In gimnastica artistica o alta calitate importanta specifica gimnastelor este mobilitatea articulara si supletea mulsculara. 
Pe aparate putem deosebi urmatoarele calitati motrice:
- La sarituri putem deosebi viteza cu care trebuie executata saritura, 
dar si forta
- La paralele este nevoie de forta si rezistenta
- La barna este nevoie de capacitatea coordonativa, mobilitat-suplete 
si forta. 
- La sol este nevoie de rezistenta, capacitatea coordonativa, 
mobilitate-suplete si forta
Consider ca in efectuarea testelor initiale si finale a probelor de control, se vor alege cei mai talentati copii pentru practicarea gimnasticii care vor avea o longivitate sportiva mai mare.
INTRODUCERE
Practicarea gimnasticii artistice de performanta in concordanta cu stilul propriu si cerintele actuale solitita calitati deosebite. Nu se poate vorbi de o singura calitate ci de o imbinare a mai multor calitati intr-un sistem cu nivel superior de organizare si cu preponderenta unuia sau altuia, cu rol determinant in stabilirea performantelor.
Performanta in gimnastica depinde de nivelul unor calitati motrice si psihomotrice pe care le urmarim si testam chiar la selectie astfel:
- Capacitatea coordonativa (indemanarea)
- Forta
- Viteza
- Rezistenta
- Mobilitatea articulara si supletea musculara.
Fig.1.1 Compozitia dominanta intre calitatile 
biomotrice pentru gimnastica 
Doi factori determina contributia calitatilor biomotrice la atingerea marii performante: raportul dintre ele, reflectand specificul sportului si dezvoltarea fiecarei calitati in functie de gradul in care participa in executia sportive sau a probei. 
Capitolul I
Teoria si motodica dezvoltarii capacitatii coordonative
(indemanarea)
,,Capacitatile coordonative desemnaeza generic un complex de calitati preponderant psihomotrice care presupun capacitatea de a invata rapid miscari noi, adaptarea rapida si eficienta la conditii variate, specifice diferitelor tipuri de activitati, prin restructurarea fondului motric existent" (Dreagnea A, Bota A, 1999)
Dupa Blume (1981), citat de Manno, capacitatile coordonative constituie un sistem, conceptie la care subscriem in totalitate avand in vedere interconditionarile complexe dintre elementele componente si finalitatile acestuia. 
Fig. 1.2. Sistemul componentelor capacitatilor coordonative


Fisiere in arhiva (1):

  • Calitatile Motrice.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!