Agresivitatea în sport

Extras din referat Cum descarc?

"agresivitate s.f. 1 Insusirea de a fi agresiv. Agresivitatea lui l-a determinat sa renunte la colaborare. Agresivitate verbala = manifestare ostila exprimata prin intermediul limbajului. Ext. (sport) Combativitate. Actiune impetuoasa, in forta, pentru iesirea in evidenta sau impresionarea, atragerea atentiei cuiva. O campanie electorala caracterizata prin agresivitate. 2 (psih.) Tendinta de atac, comportament ostil, distructiv sau limbaj ostil fata de orice persoana sau obiect care reprezinta un obstacol in obtinerea unei satisfactii imediate. 3 (biol.) insusire a unor agenti patogeni de a ataca plantele. 4 (zool.) Ostilitate a animalelor manifestata fata de semenii lor sau fata de indivizii altor specii. 5 Proprietate a apelor naturale de a ataca, prin actiune chimica, constructiile, sau a unei ploi torentiale de a provoca degradarea solului. - pl. -ati."
In psihologie agresivitatea se refera la comportamentul directionat spre a rani. Agresivitatea poate fi fizica sau verbala, iar comportamentul este clasificat ca si agresivitate daca nu produce efectiv durere sau leziuni. Comportamentul care produce accidental durere sau leziuni nu este agresivitate, conform psihologiei. Distrugerea proprietatii sau alte comportamente distructive se pot incadra in categoria de agresivitate. 
Agresivitatea este un comportament paradoxal. De ce sunt oamenii motivati psihologic pentru a se rani unul pe celalalt? Cum ne ajuta violenta sa supravietuim si sa ne reproducem? Dupa doua secole de teorii si progres tehnologic, psihologii au investigat componentele biologice si evolutioniste ale agresivitatii, precum si consecintele sale pentru societate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Agresivitatea in sport.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!