William Edwards Deming

Cuprins referat Cum descarc?

1. Viata lui William Edwards Deming 
2. Activitatea Dr. Deming
3. Contributia lui Deming la dezvoltarea calitologiei
4. Premiul Deming


Extras din referat Cum descarc?

,,W. E. Deming este cel ce i-a invatat 
pe japonezii din urma cu 50 de ani
sa devina japonezii de azi" 
I. C. Bacivarof
1. Viata lui William Edwards Deming
William Edwards Deming s-a nascut la 14 octombrie 1900 in localitatea Sioux City, un oras mic din centrul Statelor Unite, in familia lui William Albert Deming si Pluma Irene Edwards. Fratele lui Robert Edwards s-a nascut la 11 mai 1902, iar sora lui Elizabeth Marie s-a nascuta la 21 ianuarie 1909. In 1904 ei au plecat la ferma bunicului sau din Polk City, iar in 1907 s-au mutat in Wyoming, aici au trait pina cind si-au construit propria lor casa. 
Parintii lui au avut o educatie foarte buna, aceasta educatie a incercat sa le-o ofere si copiilor lor. Mama sa Pluma a studiat muzica in San Francisco, iar tatal sau, William Albert a studiat matematica si dreptul. Tinarul Deming a invatat la scoala din Powell si totodata a lucrat pentru a-si ajuta familia sa, care ducea lipsa de bani.
La colegiu, profesorul sau de matematica il incuraja sa-si continuie studiile in ciuda faptului ca parintii sai nu aveau suficiente resurse pentru aceasta. 
In 1917 se inscrie la Universitatea din Wyoming la inginerie electrica, care a absolvito in 1921. In 1925 primeste diploma de magistru in stiinte de la Universitatea din Colorado si in 1928 el obtine diploma de doctor la Universitatea Yale, ambele au in domeniul matematicii si a fizicii matematice.
I s-a propus sa ramina in continuare la Universitate, insa el ales sa activeze in calitate de cercetator intr-un laborator al Ministerului Agriculturii. Deming a lucrat ca fizician matematician la Departamentul pentru Agricultura al Statelor Unite (1927-39), si a fost un consilier statistic pentru Census Bureau SUA (1939-45). El a fost profesor de statistica la Universitatea din New York (1946-1993), si pe linga aceasta el a predat la Universitatea Columbia (1988-1993). De asemenea, el a fost consultant pentru mediul de afaceri privat.
In 1922 Dr. Deming s-a casatorit cu Agnes Bell in Wyoming. Ei au avut o fetita Dorethy, care a murit in 1984. In 1930 ii moare sotia. Mai tirziu, in 1932 se recasatoreste cu Lola Elizabeth Shupe , cu care a avut inca doua fete, Diana si Linda. 
Domnul si doamna Deming au trait in Washington tot restul vietii. Doamna Deming a murit la 25 iunie 1986, inconjurata de oamenii dragi.
William Edwards Deming a murit la 20 decembrie 1993, la Washington in casa sa, in acelasi an in care infiintase in localitatea Potomac din statul Maryland "Institutul DEMING".
2. Activitatea Dr. Deming
William Edwards Deming este unul dintre cei mai renumiti precursori ai managementului calitatii. El a influentat foarte mult asupra refacerii si renasterii Japoniei si SUA dupa cel de-al doilea razboi mondial. Exista multe motive pentru care Deming este considerat ,,mentorul calitatii", unul dintre care este virsta - el a trait mai mult de 90 de ani, dar principalul motiv este importanta rezultatelor activitatii sale.
Dupa primirea diplomei de doctor in fizica W. E. Deming a lucrat multi ani in Departamentul de Agricultura si Biroului de recensamint al Statelor Unite specializat in metodele de prelevare de probe statistice. Dupa 16 ani de lucru in aceste departamente, in 1943, el a publicat o carte despre prelucrarea statistica a datelor. 
Secretul ascensiunii si succesului lui Deming nu trebuie cautat in SUA, ci in Japonia. Drumul lui W. E. Deming spre succes este strins legat cu dezvoltarea calitatii in industria nipona, de care, dupa cum se considera este anume el raspunzator. La sfirsitul anilor 40 deming i-a nvatat pe japonezi metodele statistice. Inainte de sfirstul celui de-al doilea razboi mondial controlul statistic al calitatii era folosit in Japonia foarte putin. Aceste metode au fost introduse in anii 1946-50 si sunt legate de numele lui Deming. In 1948 in cadrul Uniunii Oamenilor de Stiinta si Inginerilor din Japonia (Union of Japanese Scienticts and Engineers - JUSE) a fost organizat Grupul de studiu privind Controlul Calitatii (Quality Control Research Group). Aceasta grupa era formata din inginerii companiilor industriale, angajati guvernamentali si profesori universitari in domeniul ingineriei si statisticii. In 1949 Uniunea Oamenilor de Stiinta si Inginerilor din Japonia a organizat conferinte (de tipul "all day long" - care dureaza o zi intreaga) privind controlul calitatii, care se desfasurau periodic. In 1950 a fost invitat si Deming sa ofere timp de opt zile lectii despre controlul calitatii in cadrul acestui seminar, apoi in 1951 si 1952.
Dupa cum arata mai tarziu insusi Deming (in "My view of Quality Control in Japan", publicat in 1975 in Reports of Stat. Appl. Res. Juse, Tokyo), el a fost invitat din initiativa Uniunii Oamenilor de Stiinta si a Inginerilor Japonezi (JUSE, infiintata in 1946), o asociatie profesionala privata al carei scop principal era formarea unei gindiri statistice la practicienii din industrie, cu scopul ridicarii calitatii produselor japoneze, calitate care in perioada interbelica nu avea o faima prea buna. Deming insusi mentioneaza ca organizarea turneului de conferinte a fost fara cusur, ca statul japonez nu a fost in nici un fel implicat - astfel evitindu-se eventualele bariere birocratice - iar cursantii au venit de buna voie, nu ca rod al unor mobilizari obligatorii sau "sarcini de partid". 
In prima sa conferinta, Deming a pus accentul pe filozofia calitatii si pe clarificarea rolului metodelor statistice in controlul calitatii. El a introdus notiunea de "ciclu de prioectare al produsului" (product design cycle) diferit de managementul procesului - cunoscut mai tirziu sub denumirea de ciclu de tip PDCA (proiecteaza-realizeaza-verifica-actioneaza). 
Deming a pus in evidenta cinci puncte esentiale ale acestei activitati: 
1. Proiectarea produsului pe baza unor modele adecvate; 
2. Realizarea acestuia ssi testarea sa atit in laborator cit si in linia de fabricatie; 
3. "Aruncarea" produsului pe piata ; 
4. Testarea acestuia la beneficiar iar cu ajutorul unor cercetari de marketing depistarea opiniei utilizatorilor despre produs, dar si a faptului ca "neutilizatorii" acelui produs nu le-au cumparat;


Fisiere in arhiva (1):

  • William Edwards Deming.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!