Turismul International al Braziliei

Cuprins referat Cum descarc?

CAP. 1: Descrierea tarii
1.1. Aspecte generale
1.2. Relieful
1.3. Clima
1.4. Hidrografia
1.5. Fauna si vegetatia
CAP. 2: Atractii turistice naturale si antropice
CAP. 3: Principalele tipuri de turism
3.1. Turismul cultural
3.2. Turismul de afaceri si evenimente
3.3. Turismul litoral
3.4. Turismul ludic
3.5. Turismul montan
3.6. Ecoturismul
3.7. Turismul sportiv
CAP. 4: Evolutia circulatiei turistice internationale a Braziliei in functie de principalii indicatori
Concluzie 
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1: DESCRIEREA TARII
1.1.Aspecte generale
Brazilia, oficial Republica Federativa a Braziliei, este asezata in partea central-estica a Americii de Sud cu deschidere la Oceanul Atlantic.
Aceasta tara se invecineaza la Nord cu Guyana Franceza, Surinam, Guyana si Venezuela, in Nord-Vest cu Columbia, in Vest cu Peru, in Sud-Vest cu Bolivia, Paraguay si Argentina, in Sud cu Uruguay, iar in Est cu Oceanul Atlantic.
Brazilia este o republica federativa formata din 27 de unitati federative -- Districtul Federal si 26 de state. Tara este impartita administrativ in 5.564 de municipii. 
In 2008 avea o populatie de 189.612.814 de locuitori si o suprafata de 8.511.965 km2, ocupand 47% din teritoriul continentului sud-american.
Comparata cu celelalte tari ale lumii, Brazilia ocupa locul al cincilea dupa numarul populatiei si aceeasi pozitie dupa suprafata.
Fiind a noua putere economica din lume si cea mai mare din America Latina, Brazilia are astazi o influenta internationala mare, atat la nivel regional cat si la nivel global. 
De asemenea, aproximativ 15-20% din biodiversitatea mondiala se concentreaza aici, exemple ale acestei bogatii fiind Padurea Amazoniana, Pantanal si Cerrado.
1.2.Reliful are altitudini medii joase, aproape 2/3 fiind sub 300 m. Domina doua tipuri majore: podisurile si campiile. Podisul Braziliei ocupa partea central-estica, cu o altitudine medie de 800 m. In vestul sau se individualizeaza Podisul Mato Grosso (media de 800 m), iar in sud, de-a lungul coastei Atlanticului, sunt culmi mai inalte (pana la 2 800 m), ca Serra do Mar, Serra Espinaco. La nord de fluviul Amazon, Brazilia ocupa putin si din Podisul Guianelor, cu varful cel mai inalt din toata tara, Pico de Neblina (3 014 m).
A doua categorie de relief cuprinde Campia Amazonului (peste 50 la suta din teritoriul Braziliei), intinzandu-se si prin vestul Podisului Mato Grosso, unde face jonctiunea (peste Bolivia si Paraguay) cu Campia Parana-Paraguay.
1.3.Clima are urmatoarele tipuri: ecuatoriala (in Bazinul Amazonului), subecuatoriala (la nord si zona ecuatoriala a Amazonului), semiarida calda (in N-E) si temperat calda (in sud).
1.4.Hidrografie 
Brazilia dispune de cea mai intinsa retea hidrografica a lumii. Principale fluvii care formeaza cele mai importante bazine sunt Amazon, Sao Francisco, Parana, Uruguay si Paraguay. Amazonul este cel mai lung fluviu din lume (dupa Nil), traversand Brazilia de la vest la est prin Padurea Amazoniana. Bazinul sau este cel mai intins, peste 60% din acesta desfasurandu-se pe teritoriul acestei tari, cuprinzand fluviul propriu-zis si alte aproximativ 1.100 de rauri. Amazonul in sine se formeaza pe teritoriul Braziliei la confluenta raului Negro cu raul Solimoes.
1.5.Fauna si vegetatia
Vegetatia este dominata in nord de padurea ecuatoriala numita aici selvas (ocupa 1/3 din padurile lumii si produce o mare parte din oxigenul atmosferei). Pe platouri se dezvolta vegetatia de savana si stepa, cu ierburi inalte sau scunde, cu tufisuri si arbori rari, ale caror radacini ajung pana la 20 m adancime. Aceste asociatii poarta diferite denumiri: campos (in sud, acum cu plantatii de cafea, bumbac, fructe sau cu pasuni), sertao (la N-E de campos, cu vegetatia mai xerofila - cactusi mari, arbusti spinosi), caatinga (cu arbori mici, ale caror frunze cad in anotimpul arid).
Teritoriul Braziliei cuprinde o gama variata de ecosisteme diferite, cum ar fi Padurea Amazoniana, recunoscuta ca fiind cea mai diversificata din punct de vedere biologic din lume, Padurea Atlantica sau Cerrado. Bogatia naturala a Braziliei se reflecta prin varietatea biotopurilor, existand totusi multe aspecte necunoscute inca, specii noi de animale si plante fiind descoperite aproape zilnic. Oamenii de stiinta estimeaza ca numarul total al speciilor de animale si plante poate sa se apropie de patru milioane, existand peste 56.000 de specii de plante, 3.000 specii de pesti de apa dulce, 517 specii de amfibieni, 1.677 specii de pasari si 530 de specii de mamifere, numarul speciilor de insecte despasind 10.000. Printre mamiferele mari se numara puma, jaguarul, ocelotul, cainele sud-american si vulpea. Alte specii precum pecarul, tapirul, furnicarul, lenesul, oposumul si animalul tatu sunt de asemenea foarte raspandite si au un efectiv mare de indivizi. Padurile din sud sunt populate de cerbi, iar maimutele, prezente sub diverse specii, sunt foarte raspandite in intinderile paduroase din partea de nord a tarii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul International al Braziliei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!