Turismul în Italia

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I
-Prezentarea Italiei: 3
1.Suprafata,capitala,populatia si situarea Italiei 3
2.Clima,vegetatia si fauna Italiei 5
CAPITOLOL II
-Atractii turistice ale Italiei 6
1.Punctele turistice in Roma 6
2.Punctele turistice in Milano 11
3.Punctele turistice in Venetia 11
CAPITOLOL III
-Festivaluri si evenimente speciale in Italia 13
1.Carnavalurile din Italia 13
2.Parcurile nationale din Italia 14
CONCLUZII 15
BIBLIOGRAFIE 16

Extras din referat:

Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in alte sectoare-chei din economia mondiala (industrie, agricultura, comert). Fenomenul turistic este extrem de greu de delimitat deoarece, ca orice activitate umana, cade sub incidenta studiului interdisciplinar, antrenand deopotriva economisti , geografi, psihologi si sociologi. Primele mentiuni privind preocuparile de a voiaja, apar in antichitate in operele geografului Strabon. Descrierile lasate de Marco Polo cu ocazia periplului sau asiatic (secolul al XIII-lea), cele ale lui Arthur Young (secolul al XVIII-lea) sau, mai aproape de noi, ale lui Henri Monfreid au jalonat preocuparile viitoare privind practicarea calatoriei.

Turismul devine un complex fenomen de masa la sfarsitul secolului al XIX-lea fiind puternic articulat in mediul inconjurator.

Privit ca un fenomen social-economic creator de benifici, turismul a fost defint in variante dinte cele mai felurite: "arta de a calatori pentru propria placere" (M. Peyromarre Debord); "activitate din timpul liber care consta in a voiaja sau locui departe de locul de resedinta, pentru distractie, odihna, imbogatirea experientei si culturi, datorita cunoasteri unor noi aspecte umane si a unor peisaje necunoscute" (Jan Medecin); "fenomen al timpurilor noastre, bazat pe cresterea necesitati de refacere a sanatati si de schimbare a mediului inconjurator, cultivare a sentimentului pentru frumusetile naturi ca rezultat al dezvoltari comertului, industriei si al perfectionari mijloacelor de transport" (Guy Freuler).

o Activitatea turistica este bine sustinuta de un valoros potential turistic - natural antropic - diferentiat de la tara la tara, in functie de care sunt organizate diferite tipuri de turism.

CAPITOLUL I

PREZENTAREA ITALIEI

1.Suprafata,capitala,populatia si situarea Italiei:

Suprafata:301245km2/116280 mile2

Capitala:Roma

Populatia:57 milioane

Situarea:In Europa de Sud, intre 36039' - 47006' lat.N si 6037'-180 31'long.E, scaldata in buna parte de apele Marii Mediterane.

Peninsula italica se intinde de la coamele inapezite ale Alpiilor si pana la Mediterana,care o separa de Tunisia si Libia.O privire cat de sumara aruncata asupra hartii,ne va edifica asupra faptului ca mari portiuni din corpul tarii sunt alcatuite din insule presarate in Marea Ligurica, Marea Tireniana sau Marea Mediterana. Importante sunt Sicilia (25707 km2 ) si Sardinia (24089km2) care se va bucura de o anumita autonomie. In rest insula Elba (223 km2), Pantelleria (82 km2), Ischia (46 km2), Lipari (37km2), Stromboli(12 km2), un singur sat San Vicenzo, cu 500 locuitori este amenintat adeseori de eruptia vulcanului Stromboli, Capri (10 km2 de frumusete), Procida (3,9 km2).

Italia nu se poate lauda cu fluvii lungi, deoarece putine sunt cele care depasesc 100 km Padul, Adige, Tibru, Arno si Piave.Italia este impartita in regiuni, provincii, si comune. Cele 20 regiuni istorico-geografice sunt: Piemont, Valle d'Aosta (unde se vorbeste si franceza) Liguria, Lombardia, Trentino - Alto Adige (cu multi vorbitori de limba germana), Venezia Euganea, Friuli-Venezia Giulia, Trieste, Emilia - Romagna, Toscana, Umbria, Marche, Lazio, Abruzzo - Molise, Campania, Puglia, Bisilicata, Calabria, Sicilia, Sodergna, Veneto.

Italia cuprinde o parte continentala, formata din versantul intern al arcului Alpilor si din Campia Padului, si o alta peninsulara ocupata de lantul muntos al Apeninilor

Bibliografie:

Italia in cateva cuvinte" de Aristide Buhoiu, editura Stadion, anul1972

"Calatorie in Italia" traducere de Sorina Bercescu, editura Sport Turism, anul 1983

"Roma cetate eterna" de Gheorghe Curinschi, editura Tehnica Bucuresti,anul1970

"Italia ghid complect"de Melissa de Villiers, editura Aquila'93 Oradea,Anul

2000

"Statele lumii de la A la Z"de Horia. Matei,Silviu Negut,Ion Nicolae, Nicolea Steflea, editura Stiintifica si Enciclopedica Bucuresti, anul 1975

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul in Italia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
4 919 cuvinte
Nr caractere:
27 794 caractere
Marime:
99.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
turism, atractii, locatii
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!